frikandel-speciaal-shot
Food & Drinks

Shotje Frikandel Speciaal is nieuwe hype die je moet hebben geproefd

Onze frikandellen spreken tot de verbeelding van veel culinaire creatievelingen. De snack is onmisbaar in Nederland, en wordt massaal gegeten. Er zijn al veel verschillende varianten op deze snack op de markt gebracht, met verschillende toppings, maar een shotje frikandel speciaal kenden we nog niet. De bedenker van dit shotje heeft dus een primeur in handen, want zijn ‘Shotje Frikandel Speciaal’ is groot nieuws.

Een eerbetoon aan de frikandel

Er zijn talloze creatievelingen die verschillende variaties op deze oer-Hollandse snack hebben gemaakt. Dit waren altijd eetbare varianten, zoals de frikandel lasagne, of de frikandel pizza, maar een drankje met de smaak van een frikandel speciaal was nog nooit verzonnen, tot Olaf Ouwekerk op het geniale idee kwam om het ‘Shotje Frikandel Speciaal’ op de markt te brengen.

Olaf Ouwekerk van website Candyfestival heeft de handen ineen geslagen met distilleerderij Onrust Stokers, en heeft samen met dit bedrijf een alcoholvrij shotje verzonnen dat een gat in de markt moet worden onder de liefhebbers van de frikandel speciaal, en daar zijn er veel van in Nederland. Dit shotje is uiteraard prima te combineren met ‘de frikandelvlaai’ of ‘de oliedel’, een oliebol dat gevuld is met frikandel.

Shotje Frikandel Speciaal

Volgens Olaf Ouwekerk gaat het er in de wereld van snoepgoed een stuk extremer aan toe dan voorheen. Dit komt volgens hem vooral door de vele challenges op social media, waar mensen met hete chips, zure snoepjes, en gefermenteerde vis in de weer zijn. Het ‘Shotje Frikandel Speciaal’ is een creatieve toevoeging, maar absoluut geen 1-aprilgrap, zoals hij met klem in de media benadrukt.

Het drankje ruikt en smaakt naar een frikandel met curry, mayonaise en ui. Volgens Ouwekerk ligt de populariteit van de snack in het feit dat deze al generaties wordt gegeten. Het is ‘de nationale trots’ van Nederland, die zelfs over de landsgrenzen gretig aftrek vindt. Er is zelfs een frikandel wereldkaart te vinden. Of het ‘Shotje Frikandel Speciaal’ ook de wereld gaat veroveren moet uiteraard nog blijken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CandyFestival (@candyfestival.nl)