shirtje, ruilen, ek, videoland
Film & Serie

Shirtje Ruilen: De EK verhalen nu te zien bij Videoland

Na het populaire Villa Oranje komt Videoland wederom met een voetbalprogramma. Vanaf vandaag kunnen alle oranje fans hun hart ophalen bij een nieuw seizoen van Shirtje Ruilen. In dit programma haalt presentator Frank Evenblij de mooiste verhalen op achter de shirts van spelers.

Shirtje ruilen: EK-editie

Frank Evenblij gaat langs bij verschillende (oud)internationals met unieke shirtcollecties. Daarnaast praat hij met spelers over hun Oranjedebuut. Het is schitterend om de unieke verhalen achter deze voetbalshirts te weten te komen. Een uniek kijkje achter de schermen vol anekdotes.

Frank Evenblij zegt hierover: “In deze serie Shirtje Ruilen: De EK Verhalen is het toch weer opvallend hoeveel bizarre, mooie, gekke en ontroerende verhalen bovenkomen als de voetballers de shirts vasthebben. De trots bij bijvoorbeeld Wout Weghorst is uniek, maar ook de emotie bij Edson Braafheid over het verliezen van de WK finale doet opnieuw pijn in je Oranje hart.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)

Bekende (oud)spelers

Frank gaat langs bij grote spelers uit het heden en verleden. Zo praat hij met Oud-aanvoerder Giovanni van Bronckhorst. Gio speelde 106 interlands voor Oranje en heeft daardoor een prachtige collectie aan shirts weten te verzamelen. Zijn mooiste shirt? Lionel Messi. Het Barcelona-shirt waarin hij maar liefst vier maal scoorde tegen Arsenal in de Champions League in 2010.

Ook bezoekt hij huidige spelers als Davy Klaassen en Anwar El Ghazi. Die laatste leverde meteen een heel erg bijzonder fragment op. Tijdens het bezoekt krijgt hij een appje van Frank de Boer: hij is niet opgenomen in de EK-selectie. Hoe verwerkt hij dit nieuws en hoe gaan zijn ouders er mee om?

Ook horen we achtergrondverhalen van Edson Braafheid, Yes-R, Broederliefde, Wout Weghorst, Orlando Engelaar, John van den Heuvel, Siem de Jong, Sherida Spitse, Dinand Woesthoff, Jetro Willems, André Hazes, Michel Vorm en Dirk van Duijvenbode. Shirtje Ruilen: EK Verhalen is nu te zien bij Videoland.