Sharon Hilgers succesvolste jonge vrouwelijke ondernemer Nederland
Geld & Carrière

Sharon Hilgers is de succesvolste jonge vrouwelijke ondernemer van Nederland

In de top 10 van rijkste Nederlanders zijn de mannen in de meerderheid, maar let op, de vrouwen zijn in opmars. Zoals Sharon Hilgers; ze is pas 32 jaar en daarmee de succesvolste jonge vrouwelijke ondernemer van Nederland. Zij ging in relatief korte tijd van lerares Frans naar multimiljonair.  Wie is Sharon Hilgers en hoe werd ze zo rijk? We zochten het voor je uit.

Sharon Hilgers als kind al ondernemend

Sharon Hilgers begon al jong met ondernemen. Als kind was ze geboeid door sieraden en al op haar twaalfde maakte ze zelf sieraden en gaf ze workshops over sieraden maken. Ze werd na haar schooltijd lerares Frans op een middelbare school, maar bleef daarnaast ondernemen. Stap voor stap professionaliseerde ze haar werkzaamheden en breidde ze haar bedrijf My Jewellery uit.

In 2011 zegde ze haar baan als lerares op om zich fulltime op het ondernemen te storten. Eerst online, maar een jaar later al opende ze haar eerste boetiek, in Den Bosch. In 2014 had ze al 11 werknemers in dienst. Anno nu zijn dat er ruim. 400.

Familie als één van de pijlers van het succes

Als één van de sleutels tot het succes van haar onderneming noemt Sharon in interviews vaak haar familie. Haar zus Jesse trad bijvoorbeeld toe tot haar bedrijf en is inmiddels haar compagnon. Ook haar moeder is werkzaam in het bedrijf. Hilgers noemt het een groot voordeel dat je elkaar als familie door en door kent en snel goed op elkaar ingespeeld raakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door sharon hilgers. (@sharonhilgers)

Hoogste genoteerde vrouw op de lijst van rijkste jonge selfmade miljonairs

Onlangs berichtten we over de gezaghebbende lijst van rijkste jonge selfmade miljonairs van zakenblad Quote. Daarin staat Sharon Hilgers op plek 29, als de hoogst genoteerde vrouw. Het tijdschrift schat haar vermogen op 45 miljoen euro. Ze laat hiermee veel bekendere rijke Nederlandse vrouwen, zoals Nikkie Plessen en Doutzen Kroes ver achter zich.

Overigens zijn Hilgers, Plessen en Kroes de enige drie vrouwen in de top 100 van rijkste selfmade miljonairs in Nederland. Op 1 staat Tech ondernemer Adriaan Mol met een geschat vermogen van 3,5 miljard euro.

Het zakenimperium van Sharon Hilgers

Haar baan als lerares Frans gaf ze al jaren geleden op, maar de liefde voor de Franse taal is gebleven. Dat zie je terug in Franse quotes op shirts die My Jewellery verkoopt, zoals Très jolie en Bisou mon amour.’’De cijfers die haar bedrijf My Jewellery laat zien zijn indrukwekkend. De verkoop van sieraden – en inmiddels ook kleding en accessoires was in 2020 goed voor een winst van € 5,9 miljoen.

Dat was een stijging van 50% ten opzichte van het een jaar daarvoor.  Sharon Hilgers heeft een aardig imperium opgebouwd, met drie kantoren, twintig winkels door het hele land en het einde van de groei is nog lang niet in zicht. Daarnaast heeft My Jewellery ruim een half miljoen volgers op haar Instagram, 187.000 op TikTok en 280.000 op Facebook.

sharon hilgers ondernemer