Shadow and Bone, Netflix
Film & Serie

Netflix-serie Shadow and Bone: epische fantasyserie

Ben je fan van de boekenreeks De Grishaverse? Of houd je gewoon van spannende fantasy? Dan hebben we goed nieuws voor je: Netflix heeft een eerste, volledige trailer vrijgegeven voor Shadow and Bone. De show is gebaseerd op de populaire boekenreeks van Leigh Bardugo. Vanaf 23 april is deze fantasyserie te zien op de Amerikaanse streamingdienst.

Shadow and Bone

De nieuwe Netflix-serie is gebaseerd op de boeken van Bardugo. Daarbij wordt de kijker meegenomen naar een zelfbedacht universum. In deze mystieke wereld wonen mensen die een speciaal soort magie gebruiken dat small sciences wordt genoemd.

Een van deze mensen is het personage Alina Starkov, die in het door oorlog verscheurde land Ravka woont. Alina ontdekt dat ze magische krachten heeft. De hamvraag is vervolgens: is haar bijzondere kracht de sleutel tot de vrijheid van haar land en het einde van ‘Shadow Fold’?

Shadow and Bone, Netflix

Eerste Trailer van Netflix

De streamingdienst heeft een geweldige cast en crew verzameld voor de fantasyserie. Alina Starkov wordt gespeeld door Jessie Mei Li – en General Kirigan door Ben Barnes (The Chronicles of Narnia). De showrunner van deze serie is niemand minder dan Eric Heisserer (Bird Box).

Daarnaast zien we de eerste beelden van Malyen Oretsev, die wordt gespeeld door Archie Renaux (Body of Water). Hieronder vind je de volledige trailer, waarin je de bovennatuurlijke wereld van Grishavere kan zien:

Vanaf 23 april is de serie hier te streamen. Het eerste seizoen bestaat uit 8 afleveringen.