Secretlab TITAN Evo 2022 review een must have ook voor niet gamers featured
Tech

Secretlab TITAN Evo 2022 review: een must-have, ook voor niet-gamers

De gamers onder ons zullen reeds bekend zijn met de prachtige bureaustoelen van Secretlab, maar het merk richt zich nu ook op niet-gamers die een groot gedeelte van de dag achter het bureau zitten. En met succes. Het nieuwste model van Secretlab – de TITAN Evo 2022 – is een must-have voor iedereen die urenlang comfortabel achter het bureau wil zitten.

Secretlab TITAN Evo 2022 unboxing

Net als de pakketbezorger die de zware doos maar met moeite over de drempel getild kreeg, zullen we zelf ook meteen met de deur in huis vallen. De Secretlab TITAN Evo 2022 is een prijzige bureaustoel: ons model met luxueus hybride kunstleer kost 499 euro. Daarbij zeggen we ook meteen dat deze uiterst comfortabele stoel zijn prijskaartje meer dan waard is. Hoe langer we stoel gebruiken, des te meer waardering we voor de bureaustoel krijgen.

Wat meteen opviel bij het uitpakken van de bureaustoel was het gewicht. Dit is echt zware jongen: een serieuze stoel die zich meteen differentieert van de bureaustoelen die je gewend bent. Met veel aluminium en stevige materialen vergt het bouwpakket – je moet de stoel zelf in elkaar zetten – iets meer spierballen dan je misschien gewend bent.

Secretlab TITAN Evo 2022 review een must have ook voor niet gamers 8
Secretlab TITAN Evo 2022 – NEO™ Hybrid Leatherette in Stealth kleur

Moeilijk was het niet, Secretlab levert alle bureaustoelen met een makkelijk te volgen instructie- en stappenplan en vergt geen extra gereedschap om in elkaar te zetten. Alle tools die je nodig hebt worden bij de stoel meegeleverd. En zodra de bureaustoel staat is het tijd voor het eenvoudigste en tevens leukste gedeelte: gaan zitten.

Aan luxe gevoel geen gebrek

De eerste keer dat je op een TITAN Evo 2022 neerploft valt het beste vergelijken met de eerste keer dat je in een splinternieuwe auto stapt. De heerlijke geur van ‘nieuwigheid’ gepaard met een uiterst comfortabel zitvlak was een compleet nieuwe ervaring. Voor alle duidelijkheid: we hebben het hier nog steeds over een bureaustoel.

Qua uiterlijk heeft deze stoel – om in autotermen te blijven – een hoop weg van een luxueuze bolide. De kuipstoel kennen we van sportwagens en het zwarte hybride kunstleer met carbonfiber print en rode naden zorgt voor een hoog afwerkingsniveau. De Secretlab en Titan logo’s in gold-on-black borduursel op de rugleuning is daarbij de kers op de taart.

Secretlab TITAN Evo 2022 review een must have ook voor niet gamers 1
Goud-op-zwart geborduurde Secretlab en TITAN logo’s
Bekijk bij Secretlab.eu

Stevige, stabiele én comfortabele bureaustoel

De Secretlab TITAN Evo 2022 blinkt uit op het gebied van comfort en looks, maar minstens net zo belangrijk is een bureaustoel die functioneel is. Ook op dat vlak weet Secretlab met de nieuwe TITAN Evo de beloftes waar te maken. Letterlijk alles aan deze stoel in verstelbaar en naar wens aan te passen, zodat iedereen zich in deze stoel lekker voelt.

Zo gaat de rugleuning door bediening van een hendeltje bijna volledig horizontaal en ook in hoogte in de stoel eenvoudig te verstellen. Wat ons hierbij opvalt is wederom hoe stevig, stabiel én comfortabel de gehele bureaustoel aanvoelt. De combinatie van soepeltje wieltjes, stevige hendels en een krachtige hydraulische veer geven je al snel het gevoel dat je op verrijdbare troon zit.

De armleuningen zijn in maar liefst vier standen te verstellen. Van boven naar beneden, zijwaarts naar binnen en buiten, van voor naar achter en zelfs in de draairichting naar binnen en naar buiten. In de rugleuning zit een extra steun voor je onderrug die in hoogte en in hardheid te verstellen is. Dit zorgt voor een aanzienlijke verbeterde houding en dwingt je om rechtop te zitten, iets waar jouw onderrug je na een lange dag zitten zeer dankbaar voor zal zijn.

Secretlab TITAN Evo 2022 review een must-have, ook voor niet-gamers 3
Stelknop voor hoogte en bolling van speciale onderrug steun

Slotoordeel: de TITAN Evo 2022 is een aanwinst voor gamers én thuiswerkers

Natuurlijk kan je stellen dat je al deze features en kwaliteit ook wel mag verwachten van een stoel met dit prijskaartje. Maar Secretlab moest het met de TITAN Evo 2022 wel nog even waarmaken. Dat is ze wat ons betreft meer dan gelukt. Dan rest enkel nog de vraag: moet je deze bureaustoel kopen?

Het antwoord is vrij simpel. Mocht je het geld kunnen én willen missen en heb je behoefte aan een kwalitatieve bureaustoel dan is het antwoord overduidelijk ‘Ja’. Maak je veel uren per dag achter een bureau, dan is een goede bureaustoel sowieso een must-have. Niet alleen voor het comfort, maar ook voor het fysieke welzijn van je rug.

Kan je voor dit geld een net zo comfortabele bureaustoel vinden? Vast wel. Kan je voor dit geld een bureaustoel vinden die er net zo prachtig uitzien? Wellicht. Maar een bureaustoel die én zo comfortabel zit én er zo luxueus uitziet zijn we voor dit geld nog niet eerder tegengekomen. Daarmee richt Secretlab zich met de TITAN Evo 2022 zeker niet enkel meer op gamers, maar op iedereen die graag comfortabel achter zijn bureau wil zitten.

Secretlab TITAN Evo 2022 review een must have ook voor niet gamers 6

Secretlab TITAN Evo 2022 review een must-have, ook voor niet-gamers

Secretlab TITAN Evo 2022 review een must-have, ook voor niet-gamers

Secretlab TITAN Evo 2022 review een must have ook voor niet gamers 4

Wil je graag weten wat de de Secretlab TITAN Evo 2022 nog meer te bieden heeft? Op de website van Secretlab lees je alles over de technische hoogstandjes die in de nieuwe TITAN Evo series te vinden zijn.