Film & Serie

Nieuw op Netflix: dé aangrijpende documentaire Seaspiracy

Seaspiracy, Netflix

De nieuwe Netflix-documentaire Seaspiracy brengt de verwoesting van de oceanen door de mensheid onder de aandacht. Filmmaker Ali Tabrizi (Cowspiracy) laat namelijk met gevaar voor eigen leven de duistere wereld van de visserij zien. Deze confronterende documentaire is vanaf 24 maart te checken op de populaire streamingdienst.

Nieuw op Netflix: Seaspiracy

Het milieu wordt aangetast door onze wereldwijde consumptie. Is consumentenplastic bijvoorbeeld dé oorzaak van de vervuiling in de oceaan? Of is er toch een grotere boosdoener? Deze gloednieuwe docu Seaspiracy neemt een duik in de vernietiging van de oceanen door de mens.

De opvolger van Cowspiracy is geregisseerd en geproduceerd door niemand minder dan Ali Tabrizi. Hij heeft een enorme passie voor de oceaan en alles wat erin leeft. Daarom wil de filmmaker Tabrizi de kijker graag meenemen in de vraag waarom visserij de kwaliteit van de oceanen naar beneden haalt.

Seaspiracy, Netflix

De grootste bron van vervuiling

In deze aangrijpende documentaire wordt beweerd dat duurzame visserij eigenlijk niet bestaat. Ruim 46 procent van het afval in de oceaan bestaat uit visnetten. Maar dat is nog niet alles: 40 procent van de vangst is ‘bijvangst’, vissen die niet verkoopbaar zijn en dood worden teruggegooid in de zee.

Gelukkig laat Tabrizi ook een paar oplossingen zien, want als we zo doorgaan zijn in 2048 de oceanen leeg. De hamvraag is nu: gaan we anders kijken naar visconsumptie? Seaspiracy schudt je wat dat betreft wakker en wie weet liggen de supermarkten straks ook vol met visvervangers.

De documentaire is nu te zien op de bekende streamingdienst. Check daarna deze top 10 lijst van beste documentaires op Netflix.