sean_connery
Film & Serie

Dit zijn de 10 beste films met Sean Connery

Sean Connery, een van de allergrootste acteurs aller tijden, is afgelopen zaterdag helaas overleden. Hij overleed op een prachtige 90-jarige leeftijd. Volgens zijn vrouw Micheline Roquebrune is hij vredig en ‘zonder gedoe’ overleden. Sean is en blijft de meest iconische James Bond acteur aller tijden. Maar hij is meer dan alleen 007.

De beste films met Sean Connery volgens IMDB

Om Sean Connery te eren hebben wij zijn 10 beste films (volgens IMDB) voor jullie op een rijtje gezet. Wij hebben besloten binnenkort alle klassiekers weer eens terug te kijken. Om hem te eren maar ook om onszelf een pleziertje te doen. De Schotse acteur heeft namelijk ongelooflijk veel goede rollen gespeeld.

10. A Bridge Too Far
Deze film komt uit 1977. In A Bridge Too Far speelt Connery een Amerikaanse soldaat. Een groep geallieerde parachutespringers wordt ingezet, tegen het advies van de Amerikaanse generaal in. De missie van de groep is om het Duiste leger de fatale slag toe te brengen en de val van het Derde Rijk te bespoedigen.

IMDB-score: 7.4

9. The Hunt for Red October
In 1990 kwam The Hunt for Red October uit. De film gaat over een Russische nucleair aangedreven onderzeeër, genaamd ‘Red October’, die door de stille motor niet door de sonar van de Amerikanen kan worden waargenomen. Sean Connery speelt in deze film de kapitein van de onderzeeër.

IMDB-score: 7.6

8. Everything or Nothing: The Untold Story of 007
Dit is geen film maar een documentaire. Toch is dit een must-see voor elke Bond-fan. De documentaire vertelt aan de hand van getuigenissen en toont door middel van archiefbeelden hoe de filmheld Bond geboren werd. Met talrijke fragmenten uit de films en interviews met onder meer Roger Moore, Pierce Brosnan en George Lazenby.

IMDB-score: 7.6

7. Goldfinger
De eerste James Bond film uit deze top 10. Goldfinger kan uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. In Goldfinger, uit 1966, moet James Bond moet het opnemen tegen de beruchte goudsmokkelaar Auric Goldfinger. Deze misdadiger heeft een plan bedacht om de Amerikaanse goudopslagplaats Fort Knox te overvallen om vervolgens de wereldeconomie te kunnen overheersen.

IMDB-score: 7.7

6. Der Name der Rose
In deze film uit 1986 wordt een 14e-eeuws klooster opgeschrikt door meerdere mysterieuze sterfgevallen. Velen denken dat dit wel het werk van de duivel moet zijn. Maar Broeder William of Baskerville ziet het anders. Hij vermoedt dat er een moordenaar in het spel is.

IMDB-score: 7.7

5. The Man Who Would Be King
Daniel Davrot en Peachy Carnehan zijn twee ex-sergeanten van het Britse leger, die nu een avontuurlijk en erg ongeregeld leventje leiden. Toch zijn ze op zoek naar een groter avontuur dat ze leidt naar het rijk van Kafiristan. Sinds Alexander de Grote zouden zij de eerste Europeanen zijn die dit onbekende land betreden. Ze willen meteen ook de opvolgers van Alexander worden: koning worden van Kafiristan en zich onmetelijke rijkdommen toe-eigenen.

IMDB-score: 7.8

4. The Longest Day
Deze oorlogsfilm gaat over 6 juni 1944. Op deze legendarische dag idde de geallieerde invasie in Frankrijk het einde in van de Nazi-overheersing in Europa. In deze film zie je van uur tot uur hoe deze dag zich heeft afgespeeld. Levensecht oorlogsdrama.

IMDB-score: 7.8

3. The Untouchables

Het is moeilijk om een top 3 samen te stellen. Toch hoort The Untouchables uiteraard in dit rijtje. De film gaat over Al Capone, het middelpunt van de misdaadbendes in Chicago. Wat volgt is een bloederig gevecht tussen de bendes en het politiecorps. Een sterrencast met naast Connery ook De Niro en Kevin Costner.

IMDB-score: 7.9

2. The Hill

In een kamp gestationeerd in de woestijn van Libië, worden gevangenen veroordeeld door de Britse Staff Sergeant Williams, die hen over een heuvel op en neer laat lopen en hun een zelfgemaakte heuvel laat maken. Op een dag komen er 5 nieuwe gevangene die elk op hun eigen manier proberen om te gaan met de tirannie van Williams.

IMDB-score: 7.9

1. Indiana Jones and the Last Crusade
De allerbeste film die Sean Connery ooit heeft gespeeld is de bekende avonturenfilm Indiana Jones. De hoofdrol wordt gespeeld door Harrison Ford. Sean Connery speelt in deze film de vader van Indiana. Volgens de echte fans is dit de beste Indiana Jones ooit gemaakt.

IMDB-score: 8.2