seabreacher
Tech

De Seabreacher – een unieke combinatie tussen een duikboot en jetski

‘The Seabreacher’ is iets wat iedereen wel wil, maar waar weinig mensen eigenlijk vanaf weten. Het is als geen andere gadget of vaartuig die je ooit hebt gezien. Het ziet eruit als een soort onderzeeër, maar het beweegt als een dolfijn door het water en wordt bestuurd als een vliegtuig. 

The Seabreacher

Wat is de 21ste eeuw toch een enerverende tijd om in te leven. Nieuwe innovaties schieten als paddestoelen uit de grond, en wij mogen heerlijk achterover gezakt meegenieten van al het moois wat knappe koppen over de hele wereld uitvinden. Als nieuwste speeltje om over te schrijven hebben we dit watermonster uitgekozen.

Wat ‘The Seabreacher‘ anders maakt dan elk ander vaartuig, is het feit dat het over het wateroppervlak kan varen als een boot, maar ook tot wel 2 meter onderwater kan duiken. Het mooiste is nog dat je vervolgens uit het water kan springen, als een haai of een dolfijn, vandaar de naam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEABREACHER (@theseabreacher)

Hoe werkt een Seabreacher

Het vaartuig wordt aangedreven als een jetski en wordt bestuurd met behulp van handstokken en pedalen. De bestuurder van een Seabreacher kan de vinnen van het toestel draaien met behulp van de handstokken. De pedalen regelen de druk op de motoren zodat je vaart kan maken in het water.

Het besturen van deze boot/duikboot/jetski lijkt ons een dingetje. Door met de handstokken naar de gewenste richting te draaien, in combinatie met de watersproeiers om vaart te maken, is het mogelijk om elke kant op te gaan. Zo kun je ervoor kiezen om onderwater te duiken en een sprong uit het water te maken, of aan de oppervlakte te blijven voor meer vaart.

seabreacher

Hoe snel kan een Seabreacher?

Dankzij het mechanisme dat dient als snorkel kan het vaartuig tot wel een minuut onder water blijven en snelheden bereiken tot wel 65 km/u. Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg. Als je besluit aan de oppervlakte van het water te blijven kan een Seabreacher snelheden bereiken tot wel 100 km/u!

Toch heeft duiken onze voorkeur. Want wat is er nou leuker dan op hoge snelheden onder water tegen elkaar te racen? Naast het standaard model heb je ook de Seabreacher Z, het high-performance model. Deze heeft een motor van 300 pk en heeft een intrekbare snorkel. Dit betekent dat je niet alleen kan duiken en springen zoals bij het standaard X model. Je kunt met het Z model de boot letterlijk door het water laten rollen.

Hoe duur is een Seabreacher?

We kunnen vaststellen dat een Seabreacher een gadget is die maar voor weinig mensen is weggelegd. Het bedrijf maakt slechts 20 boten per jaar, en ze zijn van kwalitatief maatwerk. Zoals je je kan voorstellen kost dit speelgoed een aardige zakcent. Het instapmodel X begint bij ongeveer € 68.000.

Het duurdere model Z loopt al meer in de papieren. Voor dit model betaal je € 110.000. Luxe items om te kopen dus, en dat wordt vertaald naar het interieur. Met de op maat gemaakte lederen stoelen, audio setup van Kicker en natuurlijk de geweldige paintjob, is de Seabreacher een item waar iedereen stiekem wel een beetje van droomt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEABREACHER (@theseabreacher)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEABREACHER (@theseabreacher)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEABREACHER (@theseabreacher)