schotse whiskeys
Food & Drinks

Schotse Whiskey’s: 5 magnifieke flessen van rond de €30

Whiskey is één van de meest geliefde drankjes die er op de wereld te vinden zijn. Toch is en blijft het een dure hobby. Een mooie fles Whiskey kan namelijk flink in de centen lopen. Voor degenen die liever iets minder geld uitgeven, maar toch een mooie Whiskey willen proberen, hebben wij deze lijst gemaakt.

Lekkerste betaalbare Schotse Whiskey’s van rond de 30euro

Veel mannen houden wel van een heerlijk glaasje Whiskey. Toch kan de keuze voor een goede fles best lastig zijn. Alleen online zijn er al meer dan duizend soorten te vinden. Dus hoe kies je een goede whisky voor een schappelijke prijs?

Om die keuze een stukje makkelijker te maken, hebben we een selectie gemaakt van de lekkerste Schotse Whiskey’s die er te vinden van rond de dertig euro. Zit je er klaar voor? We zullen je niet langer in spanning houden:

1. Laphroaig 10 Years

Laphroaig is een merk van single malt Scotch whisky, geproduceerd op het eiland Islay. Het is een uitstekend voorbeeld van een zwaar geturfde, rokerige en zilte whiskey waar het eiland voor de westkust van Schotland bekend om staat. Een prachtige, betaalbare Whiskey.

schotse whiskey's Laphroaig 10 Years KOOP NU VOOR 32,95

2. Talisker 10 Years

Talisker is een geweldige Whiskey in deze prijsklasse. Het is turfachtig, maar geen turf monster zoals de Laphroaig. De Talisker 10 years is waarschijnlijk het meest representatieve van wat de distilleerderij te bieden heeft. Deze fles is een briljante balans van rook, zoutheid, met daarbovenop een lichte zoetheid.

schotse whiskey's Talisker 10 Years KOOP NU VOOR 34,95

3. Old Pulteney 12 Years

De Pulteney distilleerderij is de noordelijkste van het Schotse vasteland, in een plaatsje genaamd Wick. Wick was vroeger een belangrijke vissershaven, speciaal voor haring. De distilleerderij is bij de oprichting in 1826, naar de toenmalige gouverneur van de vissersvereniging Sir William Pulteney vernoemd. De Old Pulteney 12 is een kruidige en ziltige Whiskey met een lange afdronk.

schotse whiskey's Old Pulteney 12 Years KOOP NU VOOR 24,95

4. Glengoyne 10 Years

Glengoyne 10 Years single malt Scotch heeft veel te bieden. Ondanks de ietwat aanwezige neus, heeft het een verrukkelijke balans van nootachtige en fruitige tonen in de mond, die doen denken aan citroen, amandelen en sinaasappelschil. Ondanks de slechts ‘40%’, is de Glengoyne 10 years een echte knaller.

schotse whiskey's Glengoyne 10 Years KOOP NU VOOR 32,50

5. Aerstone 10 Years

Zoals we van Schotse Whiskey’s mogen verwachten, is de rokerige smaak van de Aerstone 10 Years aanwezig, maar niet overheersend. De smaak opent met rook en turf, maar verandert daarna in rijp fruit en kruidige smaaktonen, met een lange en rokerige afdronk.

schotse whiskey's Aerstone 10 Years KOOP NU VOOR 24,95

Betaalbare en lekkere Whiskey’s van de wereld

We kunnen hele boeken schrijven over de hoeveelheid lekkere whiskey’s die er te vinden zijn. Zo schreven we niet lang geleden nog over betaalbare Japanse Whiskey’s. Maar bijvoorbeeld ook over de ultieme whiskyreizen die je kan maken door het prachtige Schotland. Kortom, genoeg om te lezen dus.

Lees daarom ook eens één van de onderstaande artikelen: