Hoe kies ik het juiste scheerapparaat? Hier moet je op letten
Style

Nieuw scheerapparaat kopen? Zo kies je altijd het juiste model

Wanneer jij een nieuw scheerapparaat koopt, dan moet je wel rekening houden met een aantal dingen. Het juiste scheerapparaat kan zeker invloed hebben op hoe goed je baard in model zit. Klinkt ingewikkeld? We got you. Hoe kies ik het juiste scheerapparaat? Hier moet je op letten. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een scheerapparaat?

Er zijn zó veel verschillende soorten scheerapparaten, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je moet rekening houden met verschillende factoren, zoals huidtype, baardgroei, behoefte en scheer frequentie. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wat voor type baardgroei heb ik?
  • Wil ik scheren én trimmen?
  • Wil ik roterend of op en neer scheren?
  • Heb ik een gevoelige huid?
  • Wil ik een reinigingsstation?

Roterend scherenRoterend scheren met een kopsysteem

Voor de mensen die het nog niet weten: je kan op verschillende manieren scheren. Je kan op de klassieke manier scheren of je kan gebruik maken van een scheerapparaat. Je kan roterend scheren met een kopsysteem. Hoe dat werkt? Je kent ze vast wel. De scheerapparaten met een roterend scheerkopsysteem die beschikt over 3 scheer-ringen. Deze ringen bevatten mesjes die roteren zodra je het scheerapparaat aanzet. Hoe hoger de serie, hoe meer fancy je apparaat is.

+ Je hoeft niet te scheren in de groeirichting van je baardharen
+ Volg soepel de contouren van je gezicht
– De scheertechniek is niet zoals je gewend bent

op en neer scherenOp en neer scheren met een blad systeem

Je hebt een blad systeem met een scheerblad (ook wel folie genoemd). Onder het scheerblad zitten scheermesjes die in hoge snelheid trillen. Zo scheer jij dus je baardharen af! Net zoals bij het scheerapparaat met de 3 scheerringen telt ook, hoe hoger de serie, hoe meer fancy!

+ Je scheert heel dicht op de huid, dus je hebt een gladder scheerresultaat
+ Dit lijkt het meest op een traditioneel scheermes
– Het bijwerken van je contouren is iets lastiger, met roterend scheren lukt dat net iets makkelijker!

Wat voor baardgroei heb ik?

Iedereen is uniek, zo heeft niemand dezelfde baard. Wat voor baardgroei je hebt, heeft weer te maken met aanleg en je genen. Je hebt verschillende typen baardgroei:

  • Lichte baardgroei
  • Gemiddelde baardgroei
  • Zware baardgroei

Hou er rekening mee dat de meeste scheerapparaten geschikt zijn voor een lichte of gemiddelde haargroei. Als jij iemand bent met een wat zwaarder baardmodel kan je het beste gaan voor een scheerapparaat met extra kracht.

Hoe kies ik het juiste scheerapparaat? Hier moet je op letten Scheren én trimmen

Laat je je baard wel eens staan? Zoals een stoppelbaardje, overweeg dan om een scheerapparaat aan te schaffen met een trim functie. Zo houd jij je sexy stoppelbaard goed in model. Wij raden aan om een trimopzetstuk aan te schaffen. Dat is handig voor het korter maken van langere haren voordat je begint met scheren. Door vooraf te trimmen, belast je de huid minder. Het resultaat? Je scheerbeurt zal aangenamer zijn.

Heb ik een gevoelige huid?

Vaak weet je zelf wel of je last hebt van een gevoelige huid. Waarschijnlijk kan je niet zomaar alles smeren op je huid. Check deze fijne gezicht crèmes voor de gevoelige huid. Als je weet dat je een gevoelige huid hebt is het verstandig om nat te scheren, zo voorkom je scheer irritatie. Tegenwoordig bestaan er gelukkig genoeg scheerapparaten voor een gevoelige huid.

Een reiniging station

Easy! Met een reiniging station hoef jij je scheerapparaat niet meer schoon te maken. Wel zo handig. Je plaatst jouw scheerapparaat in het station en het station reinigt, smeert én droogt de mesjes van je scheerapparaat. Zo scheer je altijd hygiënisch met schoon materiaal. Zo voorkom je dus acne en huidirritatie. Feeling fancy? Er bestaan station die je scheerapparaat gelijk opladen! Als je nog verzorgingstip voor je baardstijl zoekt, we got you covered.