Geld & Carrière

Satoshi Island wordt ’s werelds eerste blockchain economie

satoshi island

Er zijn maar weinig mensen zo enthousiast over welke valuta dan ook als crypto fans over Bitcoin en blockchain, en geef ze eens ongelijk. Het gebrek aan regelgeving, de beveiligingsniveaus en natuurlijk de transactiesnelheid spelen hierbij een belangrijke rol. Satoshi Island is een nieuw idee gebaseerd op crypto en blockchain technologie.

Populariteit crypto en blockchain groeiende

Bovendien groeit het aantal gebruikers van crypto exponentieel. In het Zuid-Amerikaanse land El Salvador is Bitcoin al zelfs geaccepteerd als nationaal betaalmiddel. Maar er is ook een klein privé-eiland in de Stille Zuidzee die binnenkort zal veranderen in een crypto-haven.

Het 800-hectare grote eiland wordt Satoshi Island genoemd, naar de pseudonieme ontwikkelaar van Bitcoin. Hoewel het eiland relatief recent groen licht kreeg voor de officiële ontwikkeling, heeft Satoshi Island grote plannen voor de boeg: de eigenaren, Satoshi Island Holdings Limited, willen dat het kleine eiland de crypto hoofdstad van de wereld wordt.

satoshi island

Satoshi Island heeft grote ambities

Het eiland zal gebruik gaan maken van een zogenaamde crypto-economie en wordt ontworpen door het in Hong Kong gevestigde architectenbureau James Law Cybertecture. Satoshi Island zal hoogstwaarschijnlijk in de aankomende jaren al gerealiseerd gaan worden.

Het wordt een slim en duurzaam blok met glazen wanden dat kan worden gecombineerd en gerangschikt in honderden verschillende groottes en posities. Denk hierbij aan een gezinswoning tot aan een uitgestrekte kantoorruimte. Ook zal alle energie die wordt geproduceerd op het eiland komen uit hernieuwbare energie.

satoshi island

Eigendom kopen met NFT

Wil je een stukje land op het eiland bezitten? Dan is dit enkel en alleen mogelijk door middel van NFT’s. Zie deze methode van landeigendom een beetje als het concept van een testament, maar zonder een derde partij om overdrachten goed te keuren. De eerste collectie van land, die 562 blokken telt, bevindt zich in het zuiden van het eiland.

Hoewel Satoshi Island misschien klein van formaat is, zijn de ambities voor de toekomst gigantisch. De crypto-gemeenschap neemt langzaam maar zeker het wereldtoneel over, en Satoshi Island lijkt in het midden de staan van deze leuke ontwikkelingen op het gebied van crypto.

satoshi island

Toekomst van crypto en blockchain technologie

Nieuwe projecten op het gebied van crypto en blockchain schieten als paddestoelen uit de grond. Van projecten die zich richten op de cannabismarkt tot aan groenere projecten die zich bijvoorbeeld inzetten op het recyclen van zonnepanelen – de toekomst van blockchain lijkt glashelder, en dat lijkt zich te vertalen in Satoshi Island.