SAS Rogue Heroes HBO Max
Film & Serie

SAS Rogue Heroes: een keiharde oorlogsserie op HBO Max

Als je ervan houdt om op het puntje van je stoel te zitten tijdens een goede oorlogsfilm dan is de serie SAS Rogue Heroes een absolute aanrader. De serie is een verfilming van een boek van de Britse historicus en schrijver Ben Macintyre, en moet zeker op jouw watchlist als je een goede oorlogs of spionagethriller wel kan waarderen.

Oorlogsserie op HBO Max

Het was in ieder geval Steven Knight die op het idee kwam om het script van de keiharde oorlogsserie te schrijven toen hij de actiethriller SAS Rogue Heroes van Mcintyre had gelezen. Knight is niet de minste, hij is ook degene die het scenario van hitserie Peaky Blinders op zijn cv heeft staan. Het boek werd in 2016 uitgebracht, en nu, acht jaar later is deze als serie te zien op streamingsdienst HBO Max.

De zesdelige serie gaat over een groep elite-soldaten die in 1941 een geheime missie moeten uitvoeren achter de frontlinie van het Duitse leger. Deze Special Air Service eenheid, de SAS, hebben de taak om een levensgevaarlijke sabotage missie uit te voeren waardoor de loop van de Tweede Wereldoorlog zou kunnen veranderen. HBO belooft nagelbijtende spanning, en dat geloven we graag, we zien House of the Dragon ook graag op de streamingdienst.

SAS Rogue Heroes serie

Steven Knight raakte geïnspireerd door het boek van Ben Macintyre, dat volledig non-fictie is. De gebeurtenissen zijn door de historicus annex schrijver als een thriller verwerkt in het gelijknamige boek, iets dat uiteraard prima voer voor een oorlogsserie is. SAS Rogue Heroes belooft is een zenuwslopend avontuur dat uitstekend wordt ontvangen door het publiek en filmcritici.

Vooral The Guardian is zeer lovend, en roemt de serie om de opbouwende spanning, dat wordt opgevolgd door humor van de bovenste plank. De Britse krant benadrukt zelfs dat de humor sterker is dan dat van van Peaky Blinders. Deze serie is dus een absolute aanrader, en is vanaf nu volledig te streamen op HBO Max. Check hieronder de geniale trailer.