Funda

Foto’s: Sander Schimmelpenninck verkoopt grachtenpandje met mega winst

Sander Schimmelpenninck pakt snelle ton winst op dit Amsterdams grachtenpandje

Het bruisende Amsterdam is altijd al een magneet geweest voor ambitieuze zielen, en dat geldt zeker ook voor Sander Schimmelpenninck, de veelzijdige Nederlandse ondernemer en bekende mediafiguur. Onlangs heeft Schimmelpenninck zijn luxueuze huis in het hart van de stad verkocht, en dat heeft hij ook nog eens met een aardige winst gedaan!

Aardige investering van Sander Schimmelpenninck

De vroegere hoofdredacteur van het tijdschrift Quote, mede-oprichter van het succesvolle mediabedrijf Tonny Media en geroemde columnist, kocht het huis aan de Amsterdamse Herengracht in 2021 voor €760.000. Minder dan een jaar later verliet hij de stad om een nieuw hoofdstuk in Muiden te beginnen, en zette hij zijn woning te koop voor een nette €850.000.

Dit is een slordige winst van €100.000, niet slecht voor een jaar! Maar wat maakte dit grachtenpand zo bijzonder dat het binnen een jaar zoveel in waarde steeg? Misschien ligt dat wel aan de prachtige indeling van de woning.

open keuken woning amsterdam

Indeling van de woning

In het midden van de woonkamer, waar een charmante open haard staat, staat ook een luxe open keuken. Deze keuken is de droom van elke thuiskok. Het appartement beschikt ook over twee comfortabele slaapkamers aan de achterzijde, beide voorzien van airconditioning voor die warme zomerdagen. De badkamer beschikt over een inloopdouche, wastafel en aparte wc, alles verwarmd door vloerverwarming.

Maar wat dit appartement echt onderscheidt, is het prachtige uitzicht. De zeven meter brede raampartij biedt een adembenemend uitzicht over de gracht, waardoor je heerlijk kan genieten van wat Amsterdam zo mooi maakt. En voor degenen die graag fietsen, is er in het souterrain een gemeenschappelijke fietsenberging met een aparte ingang.

woonkamer woning Sander Schimmelpenninck

Wonen in Amsterdam

Gelegen op een steenworp afstand van het beroemde Vondelpark, biedt het appartement niet alleen het gemak van de stad, maar ook een vleugje rust, waarbij je kunt ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van de natuur. Bovendien ligt het vlakbij het levendige Leidseplein. Je kunt op Funda nog meer foto’s van dit appartement bewonderen.

Sander Schimmelpenninck grachtenpand amsterdam slaapkamer Sander Schimmelpenninck Sander Schimmelpenninck woonkamer