Tech

Zo ziet de Samsung Galaxy S23 serie eruit

Zo ziet de Samsung Galaxy S23 serie eruit

De release van de Samsung Galaxy S23, Plus en Ultra komt steeds dichterbij. De presentatie van dit nieuwe technologische paradepaardje staat zeer waarschijnlijk gepland op 1 februari. Er gaan veel geruchten over hoe de nieuwe modellen eruit zien en als we die mogen geloven zien de telefoons er iets anders uit dan hun voorgangers. In dit artikel lees je wat de verwachtingen zijn.

Beste hoofdcamera ooit

De S22 Ultra stond dankzij de 108 megapixels al bekend als een telefoon met een zeer goede hoofdcamera. Maar Samsung lijkt hier bij de S23 Ultra nog een schepje bovenop te gaan doen. De hoofdcamera van dit toestel zou namelijk maar liefst 200 megapixels krijgen en daardoor de Samsung telefoon met de beste hoofdcamera ooit worden. Door de hogere resolutie maak je mooie foto’s met veel contrast en detail.

Helderste beeldscherm ooit

De Samsung Galaxy S23 Ultra lijkt niet alleen de beste hoofdcamera, maar ook het helderste beeldscherm ooit te krijgen. De piekhelderheid zou namelijk worden verhoogd van 1.750 nits bij zijn voorganger naar maar liefst 2.200 nits. Hierdoor wordt het beeldscherm zo helder dat je hem zelfs goed kunt blijven zien als er fel licht op schijnt. En dat is prettig, want soms wil je je telefoon ook kunnen gebruiken als je in de zon zit.

Meer batterijvermogen voor de S23 en de Plus

Ook de S23 en de Plus gaan er naar verluidt op vooruit. Volgens de geruchten krijgen deze toestellen meer batterijvermogen (van 3.700 mAh naar 3.900 mAh). Hierdoor hoeven ze minder snel aan de oplader en kun je ze langer gebruiken. De Ultra lijkt opnieuw een indrukwekkende accucapaciteit van 5.000 mAh te krijgen.

Zo ziet de Samsung Galaxy S23 serie eruit preorder

Camera’s in de behuizing

Betekent nieuwe toestellen ook een nieuw design? Het lijkt er wel op. Als we de geruchten mogen geloven nemen we namelijk afscheid van het camera-eiland. Daarvoor in de plaats zou een camera-module komen met camera’s die in de behuizing liggen. Geen slecht nieuws, want hierdoor worden de telefoons platter en is er minder risico dat ze ergens achter blijven haken.

Snapdragon chip in alle modellen

Samsung lijkt bij de nieuwe Europese modellen ook afscheid te nemen van de eigen Exynos chip. In plaats daarvan krijgen ze waarschijnlijk de Snapdragon 8 Gen 2 chip. Dit is de nieuwste processor van het bedrijf Qualcomm. Snapdragon chips staan erom bekend dat ze sneller werken en energiezuiniger zijn dan de Exynos processors. De Snapdragon 8 Gen 2 zou zelfs nóg sneller zijn dan zijn voorgangers. Dat belooft dus veel goeds voor Europese Samsung-gebruikers.

Hogere minimale opslagcapaciteit

Maak jij veel foto’s en video’s met je telefoon? Dan heb je natuurlijk veel ruimte nodig om ze op te kunnen slaan. Dat lijkt bij de nieuwe modellen wel goed te zitten. Ze zouden namelijk een minimale opslagcapaciteit van 256GB krijgen in plaats van 128GB, waardoor het makkelijker wordt om al je favoriete foto’s en video’s op te slaan.

Heb je echt veel ruimte nodig? Dan wordt de Ultra waarschijnlijk het model voor jou. Hier zou namelijk een versie met een opslagcapaciteit van maar liefst 1TB op komen. Of dat zo is en of de andere geruchten waar zijn, weten we hopelijk over een paar weken.