Sam Bankman-Fried kocht met FTX villa's voor ouders
Media

Sam Bankman-Fried kocht met FTX-geld voor 121 miljoen villa’s voor zijn ouders

We willen allemaal een vakantiehuis bezitten, het liefst aan het strand. Het blauwe water, de gouden stranden, de frisse lucht en het adembenemende uitzicht – het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn. Voor de meeste mensen blijft het bezitten van zo’n huis een droom. Echter niet voor de ouders van Sam Bankman-Fried, de controversiële oud CEO van FTX. Terwijl het schandaal zich blijft ontrafelen, is naar buiten gekomen dat FTX veel villa’s heeft gekocht met geld dat eigenlijk niet van de crypto handelsbeurs is. Maar hoe zit dit precies?

Bizarre villa’s voor ouders Bankman-Fried

Terwijl de FTX-saga zich ontvouwt, komen bizarre verhalen naar buiten, één van die verhalen is die van Sam’s ouders die hun droomhuis kochten met andermans geld. De ouders van Bankman kochten de afgelopen twee jaar ongeveer 19 eigendommen op de Bahama’s, voor een bedrag van 121 miljoen dollar.

Tot de aankopen behoren luxe huizen aan het strand, waaronder zeven appartementen in de dure resortgemeenschap Albany. Deze appartementen alleen al kostten bijna 72 miljoen dollar. Daarnaast werden in de regio andere, soortgelijke vastgoedaankopen gedaan, die miljoenen dollars kosten.

Villa’s gefinancierd door FTX

Er is niets mis met de ouders van Bankman om het huis van hun dromen te kopen. Maar het probleem is dat deze aankopen werden gefinancierd door FTX, Sam Bankman-Frieds’ eigen crypto handelsbeurs. Handelsplatform FTX financierde al geruime tijd soortgelijke vastgoedaankopen op de Bahama’s. Echter heeft FTX een schuld van meerdere miljarden euro’s opgebouwd bij investeerders, waardoor deze miljoenen aankopen de wenkbrauwen doen fronsen.

Naast het kopen van onroerend goed voor zijn ouders, gebruikte SBF ook ongeveer 300 miljoen dollar van FTX om onroerend goed te kopen voor zijn leidinggevenden. De leidinggevenden gebruikten ze als woning en genoten van een uitbundige levensstijl op de Bahama’s ten koste van het geld van de investeerders en FTX-klanten.