Bekend & Beroemd

Dit is het salaris van Boer zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers

salaris yvon jaspers
(Foto: Instagram @yvonjaspers.official)

Geknuffel in de stallen en natuurlijk een stuk appeltaart bij de koffie: Nederland zit weer massaal klaar op zondagavond voor Boer zoekt Vrouw. Dit programma is al jaren een immens kijkcijferkanon van de publieke omroep en maakte van Yvon Jaspers één van de meest bekende Nederlandse presentatrices. Maar welk salaris verdient zij eigenlijk met dit programma? We gingen voor je op onderzoek uit.

Yvon Jaspers en haar televisiesucces

Yvon Jaspers geniet als presentatrice van het populaire televisieprogramma Boer zoekt Vrouw al jarenlang van grote successen op de Nederlandse televisie. Toch maakt dit haar niet automatisch de best verdienende presentatrice van Hilversum. Volgens tv-expert Tina Nijkamp, die recentelijk haar inzichten deelde in een column voor tijdschrift Veronica Superguide, verdient Yvon zeker niet slecht, maar wel binnen de financiële grenzen van de publieke omroep.

Geen miljoenensalaris dus, maar een salaris volgens de Balkenende norm, die het maximale inkomen bepaalt voor medewerkers van de Nederlandse publieke omroep (NPO). Om welk bedrag gaat het? De Balkenende norm is voor dit jaar vastgesteld op € 223.000,-. Hoewel dit een aanzienlijk salaris is, werkt Yvon niet het hele jaar door aan Boer zoekt Vrouw.

salaris yvon jaspers Het succes van Boer zoekt Vrouw

De laatste jaren is de groei er een beetje uit, maar de kijkcijfers van Boer zoekt Vrouw blijven hoog. Het negende seizoen in 2017 was het hoogtepunt met cijfers van rond de 4 miljoen kijkers. Boeren die opzoek zijn naar potentiële prachtige boerinnen blijft maar goed scoren, want nog altijd is het programma goed voor zo’n 1 à 1,5 miljoen kijkers, al heeft het  stevige concurrentie van het vrijwel gelijktijdig uitgezonden en eveneens populaire Miljoenenjacht op RTL4.

Yvonne Jaspers (20 maart 1973) is al sinds 2004 het gezicht van het programma. Daarnaast presenteert ze tegenwoordig nog een programma: Onze boerderij, over het leven op haar eigen kleinschalige boerderij. Jaspers won in haar carrière maar liefst 5 keer de Zilveren Televizier-Ster, een publieksprijs voor de beste vrouwelijke tv-persoonlijkheid.

Duizenden euro’s per dag

Naast Boer zoekt Vrouw en haar eigen programma presenteert Jaspers ook Onze Boerderij in Europa. Deze projecten bij elkaar vergen volgens het artikel in Veronica Superguide gezamenlijk hooguit twintig opnamedagen op jaarbasis. In totaal werkt Yvon Jaspers waarschijnlijk maximaal vijftig tot zestig dagen per jaar voor de publieke omroep.

Als we haar jaarsalaris van €223.000 delen door zestig werkdagen, komt dit neer op ongeveer €3.716 per dag. Een aanzienlijk bedrag, reken je het salaris om per aflevering, dan kom je op zo’n 30.000 per aflevering.

salaris yvon jaspers

Het vermogen van Yvon Jaspers

De inkomsten van Yvon Jaspers mogen dan riant zijn, collega’s bij commerciële omroepen zoals SBS en RTL verdienen vaak miljoenen. Volgens site ThinkRrich bedraagt het vermogen van Yvonne Jaspers zo’n € 2.7 miljoen. Haar collega bij de commerciële omroep Linda de Mol is  echter waarschijnlijk de best betaalde presentatrice van Nederland. Recente cijfers ontbreken, maar het vermogen van de zus van John de Mol bedroeg eind 2020 al € 37,7 miljoen.

Ook op woongebied zit Yvon Jaspers er warmpjes bij: Bekende Buren meldt dat ze met haar man Tom in een villa in woont met een woonoppervlakte van 263 vierkante meter. Op de woning in haar geboorteprovincie Brabant zit een hypotheek ter waarde van zo’n € 2,2 miljoen euro.