salaris-wopke-hoekstra
Geld & Carrière

Dit salaris verdient politicus en Minister BZ Wopke Hoekstra

Er wordt vaak van politici in Nederland gedacht dat ze jaarlijks gigantische bedragen binnenharken met hun werk in de Tweede Kamer, maar is dit ook zo? Hoewel we met zekerheid kunnen zeggen dat ministers en Kamerleden niets te klagen hebben, zit er ook een kanttekening aan. Vandaag bespreken we het inkomen van Wopke Hoekstra, bekend als partijleider van het CDA.

Balkenendenorm nog steeds geldig

Komt de naam Balkenende je bekend voor? Jan Peter Balkenende was onze minister-president van 2002 tot 2010. De Balkenendenorm ontstond nadat er tijdens zijn tijd als minister-president nogal wat ophef ontstond over de hoge salarissen voor bestuurders.

Er is toen besloten dat openbare bestuurders in Nederland een maximaal jaarlijks salaris mochten krijgen. In 2018 bedroeg dat 187.000 euro. Dat deze ‘norm’ echter bestaat, betekent niet dat politici in Nederland zich erg druk hoeven te maken over hun jaarlijkse inkomen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wopke Hoekstra (@wopke_hoekstra)

Salaris van Wopke Hoekstra

Wopke Bastiaan Hoekstra kennen we natuurlijk allemaal als leider van de partij het CDA. Sinds begin dit jaar is hij minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Rutte 4. Eerder was Hoekstra minister van Financiën, fractievoorzitter in de Tweede Kamer en lid van de Eerste Kamer.

De in 1975 geboren Wopke is al jaar en dag actief in de Nederlandse politiek. Maar wat verdient hij eigenlijk? Uit informatie van Loonwijzer is gebleken dat hij een jaarlijks bedrag van 175.548 euro opstrijkt met zijn werk als kamerlid en partijleider. Op maandbasis is dat rond de 14.600 euro. Niet gek, vind je ook niet?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wopke Hoekstra (@wopke_hoekstra)

Vermogen van Wopke Hoekstra

Over het totaal geschatte vermogen van Wopke Hoekstra is niets te vinden. Hoewel we wel erg benieuwd zijn naar wat de CDA’er op zijn bankrekening heeft staan, is het ons tot op heden niet gelukt om hier meer duidelijkheid over te krijgen. We houden je op de hoogte!