Geld & Carrière

Deze voetballers zijn de grootverdieners van Ajax en Feyenoord

salaris-voetballers-ajax-feyenoord

Zondag 19 maart speelt Ajax in de Johan Cruijff ArenA tegen Feyenoord. Deze klassieker is goud in de Eredivisie, en zorgt voor vuur tussen voetballers, voetbalfans, en bookmakers. Dat er veel geld in de voetbalwereld omgaat kunnen we zien aan de salarissen van de voetballers. Spelers van zowel Ajax als Feyenoord verdienen miljoenen met hun talent, en bij beide clubs zitten absolute grootverdieners. We hebben ze even opgesteld.

De klassieker Ajax – Feyenoord

Eerst even wat andere cijfers. De klassieker Ajax – Feyenoord werd al eerder 141 keer gespeeld, waarvan Ajax maar liefst 70 wedstrijden wist te winnen. Feyenoord pakte de winst 32 keer, 39 bleven er onbeslist, en moesten beide partijen dus genoegen nemen met gelijkspel. Tijdens de 141 wedstrijden scoorde Ajax 302 keer, aartsrivaal Feyenoord trapte 198 keer de bal in het doel.

Aankomende zondag staan de twee titanen dus voor de 142ste keer tegenover elkaar. De wedstrijd wordt gefloten door Danny Makkelie, die naast zijn werk als politieagent op straat ook de orde op het voetbalveld weet te handhaven. De wedstrijd begint om 14:30, en zal op televisie te zien zijn op ESPN2, dat op KPN te vinden is op kanaal 222. Goed! Dat gezegd hebbende gaan we over op andere cijfers, namelijk de salarissen van de grootverdieners van beide clubs.

Spelers met het meeste salaris bij Ajax en Feyenoord

We trappen eerst het balletje bij Ajax af. Op nummer 1 staat Steven Bergwijn, die 4,6 miljoen per jaar binnen weet te harken met zijn voetbalspel. Daarna volgt Steven Berghuis, hij krijgt 4 miljoen per jaar op zijn bankrekening gestort. Vervolgens komt Dušan Tadić met het lekkere bedrag van 3,5 miljoen euro per jaar. Jurriën Timber mag 3 miljoen euro per jaar ontvangen, en de hekkensluiter van deze top 5 is Brian Brobbey met 3 miljoen euro per jaar.

De salarissen bij Feyenoord liggen iets lager, maar we moeten erbij vermelden dat de spaarpot van Ajax iets voller zit door het prijzengeld uit de Champions League, en de verkoop van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Desalniettemin staat de Poolse Sebastian Szymański op nummer 1 met 2,2 miljoen, Oussama Idrissi op 2 met ruim 1 miljoen, Fredrik Bjørkan volgt met ruim 1 miljoen, daarna volgt Dávid Hancko met 9 ton, en op de vijfde plek staat Santiago Giménez met ook ruim 9 ton per jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Feyenoord Rotterdam (@feyenoord)