Geld & Carrière

Wout Weghorst spekt zijn vermogen met fors salaris bij Manchester United

Wout Weghorst salaris vermogen

Voetballer Wout Weghorst rondde afgelopen weekend een absolute droomtransfer af. Hij gaat voor Manchester United spelen, de club waarvan het stadion Theatre of Dreams wordt genoemd. Niet alleen sportief, maar ook financieel maakt de Nederlandse spits een grote stap vooruit. We zetten de feiten over het salaris en vermogen van Wout Weghorst voor je op een rij.

Wat verdient Weghorst bij Manchester United?

Voetbalsalarissen worden vrijwel nooit officieel bekend gemaakt, maar de Engelse pers is er meester in om ze toch te achterhalen. Zo meldt de Britse krant Daily Mirror dat Weghorst bij United maar liefst 120.000 pond gaat verdienen, per week! Dat is een jaarsalaris van 6.240.000 miljoen pond. Tegen de huidige wisselkoers is dat ruim 7 miljoen euro.

Weghorst stond onder contract bij een andere Engelse club: Burnley, dat uitkomt in de EFL Championship, het tweede Engelse niveau. Zij leenden Weghorst uit aan de Turkse topclub Besiktas. Daar verdiende hij al zeker niet slecht: 2,8 miljoen euro per jaar.

Wout Weghorst salaris vermogen

Weghorst in de kijker

Bij Burnley kwam Weghorst niet goed uit de verf, maar bij Besiktas kende hij een productief seizoen tot nu. Hij was er goed voor 8 doelpunten en 4 assists, in 16 wedstrijden. Ook op het WK in Qatar viel hij op: hij scoorde twee keer als invaller in de kwartfinale tegen Argentinië.

Weghorst vervult bij Manchester United een wens van de Nederlandse coach Erik Ten Hag. Die wilde namelijk graag een extra spits toevoegen aan zijn selectie. Hij zag in de winterstop superspits Cristiano Ronaldo vertrekken. Die maakte een geruchtmakende overstap naar de Saoedische club Al Nassr.

De voetbalcarrière van Wout Weghorst

De profcarrière van Wout Weghorst begon in 2012 bij FC Emmen, dat toen nog in de eerste divisie uitkwam. In de eredivisie debuteerde hij in 2014, Weghorst kwam toen uit voor Heracles Almelo. Via AZ en Vfl Wolfsburg belandde bij Burnley. Voor het Nederlands elftal speelde hij 19 wedstrijden waarin hij 5 keer scoorde.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manchester United (@manchesterunited)

Het vermogen van Wout Weghorst

De rijkste Nederlandse voetballer is nog altijd Virgil van Dijk. Hij maakt een mindere periode door bij Liverpool, maar kan zich troosten met zijn banksaldo van zo’n 74 miljoen euro. Daar komen Weghorst en zijn collega Oranjespelers nog niet in de buurt. Dit jaar is het 11 jaar geleden dat Wout Weghorst zijn debuut maakte in het betaald voetbal.

Hoeveel geld voetbalde hij tot nu toe bij elkaar? Diverse bronnen melden een geschat vermogen van zo’n 17 miljoen euro. Een indrukwekkend bedrag, maar daarmee komt hij niet op het lijstje van de 7 rijkste Oranje spelers. Dat kan natuurlijk veranderen, zeker bij een succesvol langer verblijf bij Manchester United.