salaris-vermogen-winston-gerschtanowitz
Geld & Carrière

Het winnende salaris en vermogen van Winston Gerschtanowitz

Wie kent Winston Gerschtanowitz anno 2022 nou niet? De tv-persoonlijkheid is vooral bekend van zijn presentatie klussen die hij doet op de televisie. Denk bijvoorbeeld aan de postcodeloterij. Maar wat veel mensen niet weten is dat Gerschtanowitz een ondernemer in hart en nieren is. 

Wie is Winston Gerschtanowitz?

Zoals we zeiden is Winston geboren met een ondernemershart. Op jonge leeftijd verkocht hij al vanuit zijn kluisje op het Keizer Karel College in Amstelveen horloges van Russische makelij en luxueuze pennen. Zelf heeft hij hier ooit over gezegd: “Ik sta bekend als die jongen die nog zand verkoopt aan inwoners van de sahara.”

Toch heeft Winston niet lang geleden de plank nog flink misgeslagen met zijn project “EarthToday“. Er wordt gezegd dat deze organisatie zich presenteert als één die de aarde moet beschermen. Voor €1,20 koop je een vierkante meter natuur die beschermd wordt, waarna een groot gedeelte van dit bedrag naar het goede doel gaat. Is dit ook zo, of zit er een addertje onder het gras?

EarthToday is zijn nieuwe onderneming

In een artikel die Quote publiceerde wordt gezegd dat achter alle mooie woorden echter miljarden euro’s lonken voor de oprichters en investeerders. En één van deze oprichters is, je raadt het al, Winston Gerschtanowitz. Quote kwam erachter dat er een doodnormale BV. achter het bedrijf schuil ging, mét een winstoogmerk.

Sterker nog, als alles verloopt volgens plan, kunnen Gerschtanowitz (en kompanen) binnen nu en zeven jaar een duizelingwekkend bedrag van € 3,6 miljard verdienen. Maar het gaat natuurlijk allemaal over de bescherming van de natuur, toch?

Salaris en vermogen Winston Gerschtanowitz

Toch verdient hij momenteel veruit het meeste vanuit zijn presentatie klussen, aldus De Telegraaf. Naar verluidt is de deal die hij heeft gesloten met De Postcodeloterij goed voor maar liefst €400.000 per jaar. Daar komt zijn megacontract met sbs ook nog eens bovenop. Dit bedrag ligt jaarlijks rond de €500.000.

Hoewel het altijd moeilijk is om het precieze vermogen van een bekende Nederlander te achterhalen, wordt geschat dat het totale vermogen van Gerschtanowitz ligt rond de € 6 miljoen. Het zou ons echter niet verbazen als dit bedrag een stuk hoger ligt. Waarschijnlijk zullen we daar nooit helemaal achter komen, vrezen we.