Salaris vermogen Will Smith
Geld & Carrière

Het enorme salaris en vermogen van Oscar-winnaar Will Smith

Will Smith is deze dagen volop in het nieuws. Van relatieproblemen of ruzies met andere celebrities, tot Oscar winnende filmrollen: het leven van Will Smith is in ieder geval niet saai te noemen. Na een carrière als rapper werd hij één van de succesvolste filmsterren van deze tijd. Wat leverde hem dat financieel op?

Deelt klap uit en ontvangt eerste Oscar

Het zal je niet ontgaan zijn dat Will Smith een Oscar won voor zijn rol in de film King Richard. De aandacht daarvoor werd ruim overschaduwd door een incident tijdens het Oscargala: Will Smith gaf presentator Chris Rock een klap in het gezicht. Will Smith liep het podium op en haalde uit, na een grap van Rock over de vrouw van Will Smith, Jada Pinkett.

Will Smith brak door met de Fresh Prince of Bel Air

Will Smith kreeg grote bekendheid door zijn rol in de zeer succesvolle tv-comedy The Fresh Prince of Bel-Air, die liep van 1990 tot en met 1996. Het was zijn grote doorbraak, maar het leverde hem financieel niet veel op. Het grootste deel van zijn inkomsten in die tijd ging rechtstreeks naar de belastingdienst, om een eerder ontstane miljoenenschuld terug te betalen.

Op de lange termijn kwam het helemaal goed, want het succes van de serie gaf zijn sterrenstatus een enorme boost en leverde hem goedbetaalde rollen in blockbuster films op, zoals de Men in Black en de Bad Boys reeksen.

Salaris en vermogen Will Smith

Duizelingwekkend salaris voor Oscarwinnende rol

Misschien gaat zijn huwelijk niet altijd over rozen, maar om geld hoeft hij zich in ieder geval niet druk te maken. Zo kreeg Smith 40 miljoen dollar betaald voor zijn rol in King Richard. Hierin speelt hij de vader van tennis-sterren Serena en Venus Williams. Smith werkte ook als producent aan de film mee. Overigens hield hij niet zijn gehele salaris voor zichzelf. Het goed ingelichte The Hollywood Reporter meldde dat hij uit eigen zak bonussen betaalde aan de diverse cast- en crewleden.

Vermogen en bezittingen van Will Smith

Will Smith en zijn vrouw hebben een voorkeur voor luxe auto’s en onroerend goed. De familie bezit onder andere een Bentley Azure, een Maybach 57s, een Ford Mustang uit 1965, een Cadillac Escalade en een Mercedes Benz GL450. Ze bezitten ook een enorm kapitaal aan onroerend goed, bestaande uit meerdere huizen in Amerika en ook op andere werelddelen. Hun huis in Calabasas, Californië is alleen al $ 42 miljoen waard.

Het vermogen van Will Smith in 2022 wordt volgens diverse bronnen, waaronder het gezaghebbende Celebrity Net Worth geschat op $ 350 miljoen. Deze inkomsten zijn te danken aan een entertainment carrière van meer dan drie decennia, van zijn werk als rapper tot zijn vele rollen als acteur en producer achter de schermen.

Salaris en vermogen Will Smith

Inkomsten van Will Smith

Met zijn muzikale carrière, die al startte voor The Fresh Prince of Bel-Air, verdiende Will Smith in de eerste jaren – voordat de belastingdienst een deel kwam opeisen – zo’n $ 10 miljoen. Zijn overstap naar film en televisie leverde echter een veelvoud daarvan op. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de inkomsten uit de Bad Boys films.

Voor het eerste deel uit 1995 kreeg hij een salaris van $ 2 miljoen. Voor deel 2 uit 2003 kreeg hij het tienvoudige betaald: $ 20 miljoen. Met Bad Boys deel 3 verdiende hij nóg veel meer: naast een salaris van $ 20 miljoen verdiende hij maar liefst $ 80 miljoen extra aan deze film door zijn aandeel van 10% in de opbrengst van de film.

Vooral zijn films leveren Will Smith hoge en stabiele inkomsten op. Andere eerdere films van hem bijvoorbeeld, I Am Legend uit 2007 en I, Robot uit 2004, leverden Smith respectievelijk $ 25 miljoen en $ 28 miljoen op. Latere projecten, zoals Bright, voor Netflix, leverden hem nog meer op: in 2018 ving hij in totaal $ 55 miljoen voor de eerste film en het nog uit te brengen tweede deel.