salaris vermogen Wilfred Genee
Geld & Carrière

Het riante salaris en vermogen van Vandaag Inside-presentator Wilfred Genee

Wilfred Genee is bekend als de talkshow host van Vandaag Inside én als onderdeel van ‘het gouden trio’ met Johan Derksen en Rene van der Gijp. De talkshow is een van de best bekeken programma’s op de Nederlandse televisie, en daar verdient hij behoorlijk wat geld mee. Naast zijn werkzaamheden voor de camera, is Genee ook een prima zakenman. Wij hebben het salaris en vermogen van de sympathieke VI-presentator opgezocht.

Volledige naamWilfred Willem Jozef Genee
Geschat vermogen€ 3,5 miljoen
Jaarlijks salaris€ 700.000
BeroepPresentator / Ondernemer
Geboortedatum27-06-1967
GeboorteplaatsLeeuwarden
GeslachtMan
VerdienstenTelevisie / Radio

Van sportpresentator naar talkshowhost

Wat veel mensen niet weten is het feit dat Wilfred Genee (1967) zichzelf meester in de rechten mag noemen. Hij haalde deze titel na het afronden van zijn rechtenstudie aan de Rijksuniversiteit van Groningen, maar hij wilde altijd al iets met sport doen, en ging na een korte uitstap bij sportzender Sport 7 werken bij SBS6. Zijn presentatie talent bleef niet onopgemerkt, waardoor hij in 2001 de overstap naar RTL4 kon maken.

Wilfred Genee ging daar samen met Johan Derksen het voetbalpraatprogramma Voetbal Inside presenteren, dat deed hij tot 2005. Na een uitstap van twee jaar bij Talpa keerde hij in 2007 terug bij RTL, en presenteerde daar tot 2018 VI, waar René van der Gijp inmiddels als vaste analist aan tafel zat. In 2018 maakte het trio de overstap naar Veronica, waar ze het programma Veronica Inside gingen presenteren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wilfred Genee (@wilfred.genee)

Boycot Johan Derksen en jaarsalaris

Wilfred Genee presenteerde in 2021 een dagelijks praatprogramma op SBS6 dat uitstekend liep, waarna het trio in gesprek met raakte met de zender voor een vervolg. Het VI trio begon daarop in januari 2022 met het behandelen van de actualiteiten in het nieuwe programma Vandaag Inside. In april van dat jaar kwam Johan Derksen in opspraak vanwege zijn roemruchte ‘kaars verhaal’, waarna hij werd geboycot. Genee stopte hierop per direct met het programma.

Ondanks het feit dat de heren van VI op dat moment een jaarsalaris van een half miljoen euro per jaar verdienden (Genee zelfs 700.000 euro) stonden ze kaarsrecht achter Derksen. Na een storm van kritiek door fans van het programma, koos SBS6 eieren voor zijn geld, en liet het programma terugkeren op de televisie, inclusief Derksen. Het is tot op de dag van vandaag één van de best bekeken talkshows op televisie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wilfred Genee (@wilfred.genee)

Vermogen Wilfred Genee

Op het moment van schrijven is het trio van Vandaag Inside in onderhandeling over een contractverlenging. Het Talpa van John de Mol wil ze dolgraag onder contract houden, en er worden al bedragen genoemd van 1,2 tot 1,4 miljoen euro per jaar. Mark Rutte schoof er onlangs nog aan tafel, wat geniale televisie opleverde. Naast zijn inkomsten als presentator op televisie verdient Genee ook lekker bij als radiopresentator.

Naast het feit dat hij een succesvolle presentator is, is Wilfred Genee ook een prima zakenman. Volgens bronnen heeft hij onroerend goed, dat hij verhuurt, en woont zelf in een hypotheekvrije woonboerderij in Soest, ter waarde van 1,2 miljoen. Daarnaast heeft hij drie bedrijven. Day 360 B.V, Vullen of Voeden, en Genee MP B.V. Het eigen vermogen van Wilfred Genee wordt geschat op 3,5 miljoen euro, en dat zal na het ondertekenen van het contract van VI alleen maar stijgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wilfred Genee (@wilfred.genee)