Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van profvoetballer Wesley Hoedt

wesley hoedt

De naam Wesley Hoedt is op dit moment veel in het nieuws vanwege de relatiebreuk met zangeres Emma Heesters. De voetballer heeft ook een turbulente relatie met RSC Anderlecht, die hem begin dit jaar heeft verhuurd aan het Engelse Watford. De centrale verdediger is een getalenteerde voetballer, maar niet onomstreden. Niettemin scoort hij financieel niet slecht als profvoetballer. Wij zochten zijn salaris en vermogen op.

Turbulente voetbalcarrière

Wesley Hoedt (1994) is een geboren Alkmaarder die door zijn talent al snel in het vizier van voetbalscouts kwam. In 2005 werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van AZ, waar hij zichzelf als voetballer wist te ontwikkelen. In 2012 tekende hij zijn eerste profcontract bij AZ, en wist zich te bewijzen als centrale verdediger. Toen zijn contract afliep werd hij transfervrij overgenomen door SS Lazio, waar hij in 2015 zijn debuut maakte.

In 2017 begon een turbulente periode voor de voetballer. Hij tekende in dat jaar een contract voor vijf jaar bij Southampton, die hem voor 19 miljoen euro van Lazio overnam. Hij werd al snel verhuurd aan Celta de Vigo, en in 2019 aan Royal Antwerp FC. Na een korte uitstap naar SS Lazio, kwam hij in 2021 terecht bij RSC Anderlecht. Wesley en Anderlecht konden niet met elkaar opschieten, waarna hij door onprofessioneel gedrag vaker op de bank belandde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wesley Hoedt (@wesleyhoedt14)

Salaris en vermogen Wesley Hoedt

RSC Anderlecht zat tot begin 2023 met Hoedt in de maag, want zijn tegenvallende prestaties en zijn jaarsalaris van ruim €784,160 euro vielen zwaar bij de club. Ze waren Wesley Hoedt liever kwijt dan rijk, dus kwam het aanbod van de Engelse club FC Watson als een verademing. Sinds 31 januari 2023 voetbalt Hoedt bij de Engelse club, en blijft daar met een tot 2025 met een optie tot aankoop. Een beslissing waar alle partijen blij mee zijn.

Het vermogen van de 29-jarige verdediger wordt geschat op 5 miljoen euro, al lopen de schattingen uiteen. Het staat in ieder geval vast dat de voetballer en inmiddels ex-vriend van Emma Heesters miljonair is. Hij speelt op dit moment in de Engelse tweede klasse, dus hij zal aan de bak moeten als hij wil promoveren. De toekomst zal het uitwijzen, maar voorlopig zit de voetballer er nog warmpjes bij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wesley Hoedt (@wesleyhoedt14)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wesley Hoedt (@wesleyhoedt14)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wesley Hoedt (@wesleyhoedt14)