vermogen van virgil van dijk
Geld & Carrière

Het buitensporige vermogen van aanvoerder Virgil van Dijk

Virgil van Dijk kennen we natuurlijk allemaal als aanvoerder van het Nederlands Elftal en centrale verdediger van Liverpool. Naar aanloop van de eerste wedstrijd van Oranje op het WK in Qatar zijn we de boeken ingedoken in het vermeende vermogen van Virgil van Dijk.

Virgil van Dijk

Dit seizoen is Virgil weer op de top van zijn kunnen voor Liverpool na een knieblessure waarvoor hij in oktober 2020 een operatie moest ondergaan. De voetballer heeft tot dusver bijna alle wedstrijden voor Liverpool gespeeld, waarbij hij in totaal 1 doelpunt maakte.

Met Liverpool bereikte Van Dijk twee UEFA Champions League-finales in 2018 en 2019 waarbij hij de laatste won. Hij werd ook uitgeroepen tot PFA Players’ Player of the Year en de Premier League Player of the Season in zijn eerste seizoen. Ook hielp hij een einde te maken aan de 30 jaar durende landstiteldroogte van zijn club.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk)

Salaris en vermogen van Virgil van Dijk

Van Dijk kwam in januari 2018 over van Southampton naar Liverpool voor een transfersom van 76,19 miljoen pond, waarbij Transfermarkt zegt dat hij een huidige waardering heeft van 49,5 miljoen pond. Naar verluid verdient hij bijna €13,3 miljoen op jaarbasis. Geen wonder dat de spelers van het Nederlands elftal met dure horloges en auto’s pronken.

Hoewel het nooit helemaal zeker is wat het vermogen van een professionele voetballer is, hebben we op basis van verschillende bronnen toch een aanname kunnen maken. Volgens Quote had Van Dijk in 2019 een vermogen van € 25 miljoen, maar als we kijken naar de afgelopen jaren is dit bedrag hoogstwaarschijnlijk minimaal verdubbeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk)

Meer lezen over salarissen van bekende voetballers? Check ook eens: