salaris vermogen the weeknd
Geld & Carrière

Dit is het belachelijke vermogen van superster The Weeknd

The Weeknd is een van de meest succesvolle en invloedrijke artiesten van dit moment. Met zijn unieke stem heeft hij zich in een korte tijd opgewerkt tot een van de grootste namen in de muziekindustrie. Een leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat succesvolle artiesten zoals The Weeknd een aardig centje verdienen. Maar wat is het vermogen van The Weeknd?

De carrière van The Weeknd

The Weeknd begon zijn carrière in 2009, toen hij anoniem enkele nummers op YouTube plaatste. Deze liedjes trokken al snel de aandacht van muziekproducenten en managers. In 2012 brak hij echt door met zijn album Trilogy. De albums die daarop volgden waren ook grote successen. Met albums als Kiss Land, Beauty Behind the Madness en Starboy wist hij het grote publiek te bereiken.

Inmiddels is Abel Makkonen Tesfaye, wat de echte naam is van de Canadese artiest, niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Zijn bekendste nummer “Blinding Lights” strijd samen met “Shape of You” van Ed Sheeran steeds om plek 1 als het gaat om meest gestreamde nummer op Spotify. Daarnaast staat The Weekend ook op de vierde plek in de lijst met meest beluisterde artiesten in 2022!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Weeknd (@theweeknd)

De inkomstenbronnen van The Weeknd

Het verkopen van muziek is uiteraard een belangrijke inkomstenbron voor The Weeknd, maar hij heeft ook geld verdiend met andere activiteiten. Zo heeft hij samengewerkt met verschillende merken voor reclamecampagnes, waaronder H&M, Puma en Bacardi. Ook heeft hij zijn eigen mode- en parfumlijn, XO.

De belangrijkste inkomstenbron voor The Weeknd zijn toch wel zijn optredens en tours. Voor het boeken van The Weeknd op je feestje heb je al snel meer dan een miljoen euro nodig. Dat is wel iets meer dan wat onze Nederlandse zangeres Maan vraagt voor haar optredens.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Weeknd (@theweeknd)

Het vermogen van The Weeknd

In 2017 werd The Weeknd genoemd als een van de hoogst verdienende artiesten van het jaar door Forbes. Zijn inkomen in dat jaar werd geschat op 92 miljoen dollar. Door zijn carrière en verschillende inkomstenbronnen is The Weeknd een van de rijkste artiesten van dit moment. Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer 310 miljoen euro.

Met dit vermogen zit The Weekend niet stil. In 2021 kocht hij voor maar liefst 70 miljoen dollar het huis van de Nederlandse Reinout Oerlemans. Het huis werd 6 jaar terug nog gekocht voor 21 miljoen. Een aardige winst dus voor Oerlemans!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Weeknd (@theweeknd)