Geld & Carrière

Tadej Pogačar best betaalde wielrenner: dit verdient hij in de Tour de France

salaris vermogen Tadej Pogacar
Tadej Pogacar finisht al etappewinnaar Foto: instagram.com/tadejpogacar

Zaterdag 1 juli start de Tour de France editie 2023. Eén van de grootste kanshebbers voor de eindzege is Tadej Pogačar, de Sloveense winnaar van 2020 en 2021. Op één punt heeft hij al de nummer 1 positie: die van best betaalde renner. We zochten uit hoe het ervoor staat met het salaris en vermogen van Tadej Pogačar.

Doorbraak op jonge leeftijd

Tadej Pogačar werd geboren op 21 september 1998 in het plaatsje Klanec in het noorden van Slovenië. Op zijn tiende begon hij met wielrennen. In 2016 brak hij op 18-jarige leeftijd door bij de junioren.

In 2019 werd hij prof, bij UAE Team Emirates. Datzelfde jaar baarde hij opzien door in de Ronde van Spanje drie etappes te winnen en als derde te eindigen in het eindklassement. Het jaar daarop deed hij voor het eerst mee aan de Tour de France en won deze. Hij was toen 21 en daarmee de jongste Tourwinnaar sinds 1904.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tadej Pogačar (@tadejpogacar)

Ook dit jaar één van de Tour eindzege favorieten

Voor de Tour de France van dit jaar is Pogačar één van de favorieten voor de eindzege. De andere topfavoriet is zijn rivaal en winnaar van de Tour van vorig jaar Jonas Vingegaard, de Deen die rijdt voor het Nederlandse Team Jumbo Visma. De voorbereiding van Pogačar was niet optimaal: de Sloveen brak namelijk zijn pols, door een zware val in Luik-Bastenaken-Luik. Hij moest enkele maanden revalideren.

Pogačar heeft een relatie met wielrenster Urška Žigart. Zij rijdt voor Team BikeExchange en is 3-voudig Nationaal kampioene tijdrijden van Slovenië.

Het mega salaris van Tadej Pogačar

Pogačar is de best betaalde wielrenner van dit moment. In het wielrennen zijn de bedragen gemiddeld niet zo hoog als in de Formule 1 of in het topvoetbal. Pogačar is één van de uitzonderingen en verdient een bedrag dat voor een Formule 1-coureur of voetballer niet zou misstaan. De Sloveen staat namelijk bij zijn werkgever UAE Team Emirates op de loonlijst van 6 miljoen euro per jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tadej Pogačar (@tadejpogacar)

Het vermogen van Tadej Pogačar

Met een salaris van 6 miljoen euro kun je natuurlijk een aardig vermogen opbouwen. Hoe rijk is Pogačar nu al op 24-jarige leeftijd? Daarover lopen de schattingen uiteen, van 5 tot 10 miljoen euro. Een indrukwekkend bedrag in ieder geval, waarvan de verwachting is dat het de komende jaren nog veel groter zal groeien.