Geld & Carrière

Dit is het salaris en vermogen van topschaatser Sven Kramer

sven kramer

Sven Kramer is zonder twijfel de meest succesvolle Nederlandse schaatser aller tijden. Hij is drievoudig Olympisch kampioen op de 5000 meter en maar liefst negenvoudig wereldkampioen allround. Kramer zal er door zijn prestaties op het ijs vast warmpjes bij zitten. Maar hoe warm eigenlijk? We zochten de verdiensten en het vermogen van ‘Sven the Man’ uit.

Carrière Sven Kramer snel van start

De carrière van de 35 jarige Sven Kramer begon al op vroege leeftijd. Hij won op de wereldkampioenschap junioren van 2004 in de VS een zilveren medaille. Een jaar later werd hij voor de eerste keer Nederlands kampioen allround en haalde hij goud op de wereldkampioenschap junioren. Vanaf dat moment ging zijn carrière net zo snel als dat Kramer zelf op het ijs is. Inmiddels is Kramer een legende in de Nederlandse schaatswereld.

Sven Kramer heeft tijdens zijn carrière talloze prijzen verdiend. Hij wist kampioenschappen te winnen en baanrecords te breken. Hij mocht meerdere keren olympisch goud in ontvangst nemen en zijn naam prijkt bovenaan de lijstjes met wereldkampioenen. Een lijst met al zijn indrukwekkende cijfers is op website schaatsen.nl mooi samengevat.

Salaris van Sven Kramer

Sven Kramer verdient naar verluid zo’n 1.3 miljoen euro per jaar bij Jumbo Visma, zijn huidige schaatsploeg. Verder heeft hij een vermogen aan prijzengeld bij elkaar geschaatst. Daarnaast verdient de topschaatser jaarlijks tonnen aan de sponsordeals die hij met verschillende partijen heeft gesloten.

Sven Kramer heeft een flink belegde boterham bij elkaar geschaatst. Hij kocht samen met zijn vriendin, oud-hockey international Naomi van As in 2016 een kapitale woonboerderij in Amstelveen voor €2.125.000.

Vermogen van Sven Kramer

Kramer had geen hypotheek nodig, hij betaalde de miljoenen boerderij met eigen geld. Hij bezit ook een pand in Amsterdam, samen met zijn zus Brecht, en hij heeft een optrekje in Heerenveen.

Het exacte vermogen van de schaatser konden we niet achterhalen, maar zeker is dat hij multimiljonair is. Na de Olympische Spelen zal Kramer toetreden tot de directie van Jumbo Visma, ook met deze functie zal hij hoogstwaarschijnlijk lekker gaan verdienen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Benieuwd naar wat topsporters op de Olympische Winterspelen verdienen? Je leest er alles over in dit artikel over hoeveel geld Olympische medailles hoeveel geld Olympische medailles waard zijn.