Geld & Carrière

Ajax-speler Steven Berghuis heeft een royaal salaris en vermogen

salaris vermogen Steven Berghuis

We weten dat de salarissen van profvoetballers hun bankrekeningen aardig spekken. In het geval van Ajax-speler Steven Berghuis is dat zeker het geval, want sinds zijn transfer van Feyenoord naar Ajax is de aanvallende middenvelder er financieel flink op vooruit gegaan. De geboren Apeldoorner heeft inmiddels een lekker vermogen opgebouwd met zijn talenten, hoeveel? Wij zochten het uit.

Debuut in profvoetbal

Steven Berghuis (1991) is de zoon van Frank Berghuis, die ook op hoog niveau heeft gevoetbald, waaronder voor PSV. Steven begon zijn betaalde carrière in de hoofdklasse voor de Apeldoornse club WSV, hij was toen vijftien jaar. De voetballer heeft daarna jarenlang bij FC Twente gevoetbald, maar werd in 2011 verhuurd aan VVV-Venlo, waar hij hoge ogen gooide met zijn kunsten. Hierop werd hij in 2012 door AZ ingelijfd, waar hij in de jaren die volgden zich wist te ontwikkelen.

Hij wist in het seizoen 2012/2013 de prestigieuze KNVB beker met AZ te bemachtigen, maar twee jaar later betaalde de Engelse club Watford 6,5 miljoen euro voor Berghuis. Door een gebrek aan speelminuten verhuurde Watford Berghuis in 2016 aan Feyenoord, waar hij glansrijk voetbalde, en een belangrijke bijdrage leverde aan het halen van de vijftiende landstitel van de Rotterdamse club, waarna hij een jaar later een vierjarig contract bij de club tekende.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Steven Berghuis (@stevenberghuis)

Van Feyenoord naar Ajax

Ironisch genoeg was het Berghuis die een belangrijk aandeel had in het grijpen van de KNVB beker in 2017, dit deed hij door zijn vorige club AZ te vernederen met 3-0. Het seizoen erna bewees Berghuis zich wederom door de Johan Cruijff schaal te winnen. Hij kwam vorig jaar in het vizier van Ajax. De Amsterdamse voetbalclub had wel interesse in Steven Berghuis, en was bereid goed te betalen voor de middenvelder.

Het werd hem door de Rotterdammers niet in dank afgenomen, maar Berghuis maakte in 2021 definitief de overstap van Feyenoord naar Ajax, en wist daarmee meteen zijn salaris te verdubbelen. Ajax betaalde 5,5 miljoen voor de vleugelspeler, en maakte in augustus van dat jaar zijn debuut tijdens de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff schaal. Zijn contract loopt tot 2025.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Steven Berghuis (@stevenberghuis)

Salaris en vermogen Steven Berghuis

Steven Berghuis zag zijn salaris verdubbelen van twee naar bijna vier miljoen euro per jaar toen hij zijn voetbalschoenen op het heilige gras van de Johan Cruijff Arena zette. Hij is hiermee de tweede plek van de best betaalde voetballers van de Amsterdamse club, want Steven Bergwijn verdient met een jaarsalaris van 4,6 miljoen euro per jaar net iets meer. Berghuis heeft echter niets te klagen, want zijn banksaldo lacht hem toe.

We kunnen helaas niet op zijn bankrekening kijken, maar als we verschillende bronnen raadplegen dan heeft Steven Berghuis een geschat vermogen van zo’n 11 miljoen euro. Dat de Ajax-voetballer goed in de slappe was zit kunnen we ook zien aan de villa dat hij onlangs kocht. Volgens website bekende buren kocht hij de villa van toptrainer Henk ten Cate in Amstelveen aangeschaft. We kunnen dus vaststellen dat Steven Berghuis er warmpjes bij zit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Steven Berghuis (@stevenberghuis)