Sigrid Kaag salaris vermogen
Geld & Carrière

Dit is het salaris en vermogen van D66-politicus Sigrid Kaag

Sigrid Kaag heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug, maar is nog lang niet uitgewerkt. Ze is vice-premier, minister van Financiën en partijleider van D66. Met haar verantwoordelijke functies verdient ze een riant salaris. Hoeveel dat is? Dat lees je in dit artikel.

Carrière Sigrid Kaag van analist naar politicus

Sigrid Kaag (1961) begon haar carrière bij Royal Dutch Shell, waar ze werkte als analist. Later werkte Kaag als diplomaat voor de Verenigde Naties in Beiroet, Wenen en Khartoem. Ze bekleedde er de functie plaatsvervangend hoofd van de afdeling politieke zaken van de VN. In 2013 en 2014 was ze ondersecretaris-generaal van de VN en leidde ze een ontwapeningsmissie die leidde tot het vernietigen van chemische wapens in Syrië.

In 2017 maakte Kaag de overstap naar de politiek. Ze werd eerst minister van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking in het kabinet van Mark Rutte (Rutte III). In 2021 was Kaag minister van Buitenlandse zaken en werd ze fractievoorzitter van D66. Op 10 januari 2022 werd ze de eerste vrouwelijke minister van Financiën en vicepremier in kabinet Rutte IV.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sigrid Kaag (@sigridkaag)

Salaris van Sigrid Kaag

Sigrid Kaag verdient met haar functies in het kabinet een jaarsalaris van €175.548,62 per jaar. Dat is een riant salaris dat neerkomt op zo’n €14.629,05 per maand. Daar bovenop heeft ze recht op een eindejaarsuitkering van 8,3% en 8% vakantiegeld per jaar. In vergelijking met het salaris en vermogen van Thierry Baudet heeft Kaag een prima loonstrookje.

Geschat vermogen

Kaag bezit ook een pand in Den Haag waar ze 1,4 miljoen euro voor heeft neergeteld. Haar oude huis, in Scheveningen heeft ze weten te verkopen met een winst van maar liefst €225.000. De politica zit er dus letterlijk warmpjes bij. We weten niet wat er op haar bankrekening staat, maar die zal ongetwijfeld net zo groen zijn als het logo van haar partij.