Geld & Carrière

Het opmerkelijke salaris en vermogen van Formule 1-coureur Sergio Pérez

Salaris vermogen Sergio Perez

Sergio Pérez is sinds 2021 teamgenoot van Max Verstappen. De Mexicaan rijdt als sinds 2011 in de Formule 1 en won daarin twee Grand Prix. Zoals je weet is Max Verstappen nu één van de best betaalde Formule 1-coureurs, maar hoe zit het met de verdiensten van Sergio Pérez? Wat is zijn salaris en hoeveel vermogen bouwde hij op? We zochten het voor je uit.

De jonge jaren van Sergio Pérez

Sergio Pérez is 32 jaar. Hij werd geboren op 26 januari 1990 in de Mexicaanse miljoenenstad Guadalajara. Net als veel van zijn Formule 1-collega’s begon hij op jonge leeftijd met karten. Daarna deed hij race-ervaring op in de Formule BMW, de Formule 3 en de GP2 Series. In 2011 maakte hij zijn entrée in de Formule 1 bij het Sauber F1 Team. Na twee jaar Sauber stapte hij over naar McLaren. Daar reed hij maar een jaartje en na een periode bij Force India (later omgedoopt tot Racing Point) trad hij in 2021 in dienst van Red Bull.

Opmerkelijke prestaties

Pérez debuteerde in de Formule 1 op het Albert Park circuit in Australië. Hij eindigde in zijn eerste race verdienstelijk als zevende, maar werd achteraf gediskwalificeerd: de achtervleugels van zijn wagen – en die van zijn teamgenoot Kobayashi – voldeden niet aan de regels. In 2020 won hij voor het eerst een Grand Prix, in Bahrein. Dat was zijn eerste overwinning na 190 starts, een record.

Trouwe Formule 1-kijkers herinneren zich vast nog zijn overwinning in de Grand Prix van Azerbeidzjan vorig jaar. Teamgenoot Max Verstappen reed toen lange tijd voorop, maar kreeg vijf ronden voor het einde een klapband. Pérez lag op dat moment tweede en eindigde zo als eerste.

Salaris en vermogen Sergio Perez

Salaris Sergio Pérez bij Red Bull Racing

In de Formule 1 gaan gigantische bedragen om, zoals we al eerder schreven in ons artikel over de mega salarissen en vermogens van Formule 1 coureurs. Sergio Pérez staat naar verluidt voor een jaarsalaris van $8 miljoen op de loonlijst bij Red Bull. Dat is nog los van eventuele prestatiebonussen. Een prima salaris, maar niet te vergelijken met de megadeal van Max Verstappen, die volgens verschillende betrouwbare bronnen op een netto inkomen van $40 miljoen dollar per jaar mag rekenen. Hij moet nog wel rivaal Lewis Hamilton voor zich laten gaan op de salaris ranglijst, want die krijgt in 2022 een basissalaris van $55 miljoen dollar bijgeschreven.

Naast zijn salaris heeft Pérez een aantal lucratieve sponsordeals. De bedragen die daarmee gemoeid zijn worden nooit bekend gemaakt, maar zeker is wel dat het om miljoenen gaat. Sergio Pérez heeft deals met onder andere Telcel en Telmex. Dat zijn telecombedrijven die eigendom zijn van Carlos Slím, de rijkste man van Latijns-Amerika. Daarnaast is ook Interprotección, de grootste verzekeraar van Mexico sponsor van Pérez.

Salaris en vermogen Sergio Perez

Geschat vermogen Sergio Pérez

Hoeveel heeft Sergio Pérez nu in totaal verdiend in zijn race-carrière? Het vermogen van de Mexicaan wordt geschat op rond de $30 miljoen. Ongeveer de helft daarvan zit in familiebezittingen, waaronder zijn woning in Monte Carlo en zijn gigantische huis in Mexico van naar verluidt 1400 vierkante meter. Ook privé is hij autoliefhebber: Pérez heeft onder andere een Bugatti Chiron in zijn garage staan waarvan de waarde op $3 miljoen geschat wordt. Hij bezit ook een privé jet en een jacht.