salaris vermogen sergio busquets
Geld & Carrière

Het riante salaris en vermogen van Barça-icoon Sergio Busquets

Sergio Busquets, een van de belangrijkste spelers van Barcelona en het Spaanse nationale team, zal de geschiedenis ingaan als een van de grootste verdedigende middenvelders aller tijden. Zijn contract loopt deze zomer af en onlangs is bekend geworden dat hij op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Naast zijn voetbal prestaties op het veld, heeft hij ook een aanzienlijk vermogen op zijn bankrekening weten op te bouwen. Maar wat is het salaris en vermogen van Sergio Busquets?

De carrière van Sergio Busquets

Sergio Busquets maakte zijn debuut in het eerste elftal in 2008 en sindsdien heeft hij een onmisbare rol gespeeld in het succes van de club. Met zijn uitstekende positionering, balcontrole en vermogen om spel te verdelen, werd Busquets een essentieel onderdeel van het beroemde tiki-taka voetbal van Barcelona met onder andere Lionel Messi. Hij in meer dan 700 wedstrijden voor de club gespeeld en heeft in die wedstrijd een indrukwekkend aantal prijzen gewonnen.

Sergio Busquets heeft gedurende zijn carrière talloze successen behaald. Hij heeft acht landstitels en drie Champions League titels gewonnen met Barcelona. Bovendien maakte hij deel uit van het legendarische Spaanse team dat het FIFA Wereldkampioenschap in 2010 won in de finale tegen het Nederlands elftal. Twee jaar later wist hetzelfde Spaanse team te domineren en het EK te winnen. Niet gek dus dat veel mensen hem als een van de beste verdedigende middenvelders ooit beschouwen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sergio Busquets (@5sergiob)

Vermogen en salaris van Sergio Busquets

Bij Barcelona is Sergio Busquets momenteel de Spaanse competitie aan het domineren samen met Frenkie de Jong op het middenveld. Busquets is momenteel ook aanvoerder van het Catalaanse team. Bij deze extra verantwoordelijkheden hoort natuurlijk ook een vorstelijk salaris.

Zijn vermogen wordt geschat op 47 miljoen dollar, voornamelijk gebaseerd op zijn salaris bij FC Barcelona en sponsorovereenkomsten. Zijn salaris bij de Spaanse club is zo’n 8 miljoen euro per jaar. Ondanks dat Barcelona niet in de lijst met rijkste voetbalclubs ter wereld staat, kunnen ze dus alsnog riante salarissen betalen!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sergio Busquets (@5sergiob)