Geld & Carrière

Dit is het bizarre salaris en vermogen van Formule-1 coureur Sebastian Vettel

salaris vermogen Sebastian Vettel

Dat er veel geld in de Formule-1 omgaat is algemeen bekend. Ook de topcoureurs verdienen een vermogen en worden wereldwijd geprezen om hun prestaties. De Duitse Sebastian Vettel is zo’n geprezen coureur. Hij vocht zich razendsnel naar de top en verdiende hier een aardig vermogen mee. We zochten de verdiensten en het vermogen van Vettel uit en delen de resultaten met jullie in dit artikel.

Succesvolle carrière van Sebastian Vettel

De 34 jarige Vettel begon zijn race naar de top op 19 jarige leeftijd, toen hij deelnam aan de Turkse Grand Prix in 2006. Hij reed toen voor BMW Sauber. De ambitieuze Duitser maakte razendsnel naam in de sport en presteerde het in 2010 om voor de eerste keer wereldkampioen te worden. Hij werd hiermee toen de jongste wereldkampioen ooit. Vettel wist de 3 daaropvolgende jaren deze titel te behouden.

Hij werd in 2013 de eerste coureur ooit die zijn eerste vier titels aaneengesloten won. Deze wereldtitels won hij allemaal in de periode dat hij voor Red Bull reed. We kennen de racestal tegenwoordig vooral als het domein van wereldkampioen Max Verstappen. In 2021 tekende de coureur een contract voor meerdere jaren bij Aston Martin F1, daar zit hij nu op de plek van Sergio Perèz.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sebastian Vettel (@vettelofficial)

Lees ook: Dit is het bizarre salaris en vermogen van Formule-1 teammanager Christian Horner

Salaris en vermogen Sebastian Vettel

Sebastian Vettel verdient bij Aston Martin F1 ruim $13 miljoen per jaar. Daarnaast verdient de coureur ook lekker bij door verschillende sponsordeals zoals een samenwerking met horlogemerk Casio.

Deze samenwerking stamt nog uit de tijd dat hij bij Red Bull zat. In zijn tijd bij Ferrari had de coureur ook een sponsordeal met Shell. Hij verdient naar verluid bijna een half miljoen euro per jaar aan dit soort deals.

Zijn persoonlijke vermogen wordt geschat op zo’n $140 miljoen. De coureur verdiende in 2016 alleen al $41 miljoen. Tussen juni 2017 en juni 2018 wist hij $40 miljoen bij elkaar te harken aan salaris en sponsor deals. Hier vindt je alle salarissen en vermogens van Formule 1 coureurs.

Hetzelfde bedrag verdiende hij tussen 2018 en 2019. In 2020 verdiende Vettel $36 miljoen. De talentvolle coureur weet jaarlijks zijn vermogen flink te laten groeien. We kunnen dus vaststellen dat hij er warmpjes bij zit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sebastian Vettel (@vettelofficial)