salaris-vermogen-ruud-van-nistelrooij
Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van voormalig PSV-trainer Ruud van Nistelrooij

PSV heeft enige tijd geleden in de spectaculaire kraker tegen Ajax een voorschot genomen op de tweede plek in de eredivisie. Onder leiding van trainer Ruud van Nistelrooij versloeg de Eindhovense club Ajax met 3-0, doelpunten die te danken zijn aan voetballers Xavi Simons en Luuk de Jong. Van Nistelrooij kan dus met een tevreden blik terugkijken op deze wedstrijd, en is zijn geld meer dan waard. Wij zochten zijn salaris en vermogen op.

Topvoetballer en hoofdtrainer

Ruud van Nistelrooij begon zijn glansrijke voetbalcarrière bij FC Den Bosch, waar hij op zijn 17e debuteerde. Hij wist zich echter pas goed te ontwikkelen bij S.C Heerenveen, waar hij opviel door zijn scorende vermogen. In deze periode werd hij ook geselecteerd voor Jong Oranje. In 1998 haalde PSV van Nistelrooij binnen voor 12 miljoen gulden (5,4 miljoen euro) waar hij een contract van 5 jaar tekende.

In 2001 wist Manchester United hem te strikken, maar daar moesten ze wel 67 miljoen gulden (30,4 miljoen euro) voor neertellen. In die periode stond Ruud van Nistelrooij aan de top van zijn carrière, maar vertrok in 2006 na een ruzie met trainer Ferguson naar Real Madrid, waar hij tot 2010 speelde. Na twee korte uitstapjes naar het Duitse HSV en Málaga besloot Van Nistelrooij in 2012 om te stoppen als speler. De voetballer had ook een succesvolle interlandcarrière van 1998 tot 2012.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ruud van Nistelrooij (@rvnistelrooij)

Salaris en vermogen van Ruud van Nistelrooij

In 2014 begon Ruud van Nistelrooij aan een tweede carrière, als voetbaltrainer. Hij was twee jaar assistent-trainer van Guus Hiddink en Danny Blind, en werd later jeugdtrainer van PSV. In 2022 tekende hij een contract van 5 jaar als hoofdtrainer van PSV, en boekte in juli van dat jaar meteen zijn eerste succes door de Johan Cruijff Schaal te winnen.

Ruud van Nistelrooij heeft flink gecasht tijdens zijn carrière als voetballer. We hebben geen recente cijfers, maar volgens Quote had Van Nistelrooij in 2014 maar liefst 45 miljoen euro op de bank. Een gedeelte hiervan heeft hij geïnvesteerd in vastgoed. Hij bezit zes panden, waaronder zijn huis in Heesch. Het salaris wat hij van PSV kreeg is ook niet bekend, maar we kunnen er vanuit gaan dat hij zijn schaapjes goed op het droge heeft.

Vertrek bij PSV door verschil in visie

Op 24 mei 2023 maakte Ruud van Nistelrooij bekend dat hij per direct stopt als hoofdtrainer bij de Eindhovense voetbalclub. Fred Rutten zal hem opvolgen in de laatste competitiewedstrijd tegen het Alkmaarse AZ. PSV zei in een verklaring zijn vertrek te betreuren, en bedankte Van Nistelrooij voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker. De officiële reden van zijn vertrek is nog niet bekendgemaakt, maar er zijn wel vermoedens dat het verschil in visie niet houdbaar was.

Het is al een tijdje duidelijk dat de verstandhouding tussen Ruud van Nistelrooij en zijn assistenten Fred Rutten en André Ooijer niet optimaal was. Er zou naar verluidt ook door prominente spelers van PSV zijn geklaagd over Van Nistelrooij. De werkelijke reden valt te raden, maar daar komt binnenkort ongetwijfeld duidelijkheid over. Tot die tijd moet de Eindhovense voetbalclub het doen met Rutten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ruud van Nistelrooij (@rvnistelrooij)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ruud van Nistelrooij (@rvnistelrooij)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ruud van Nistelrooij (@rvnistelrooij)