rik van de westelaken salaris vermogen
Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van ‘Wie is de Mol?’-presentator Rik van de Westelaken

We kennen Rik van de Westelaken vooral als presentator van het populaire televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’. Maar hij heeft ook nog jarenlang als verslaggever en presentator bij AT5 en de NOS gewerkt. Maar wat is het salaris en vermogen van deze presentator nou eigenlijk? Wij zochten het uit.

Verslaggever Rik van de Westelaken

Rik Van de Westelaken werd in 1971 geboren in Vlaardingen, maar groeide op in Maassluis en Uden. Nadat hij het VWO in Uden had gevolgd studeerde hij bestuurskunde aan de Universiteit in Leiden en vervolgens communicatiewetenschappen aan de Universiteit in Amsterdam, waar hij in 1996 afstudeerde.

Zijn carrière in de media begon Westelaken al op 16 jarige leeftijd, toen hij bij Omroep Kersenland in Uden ging werken. Hierna werkte hij voor nieuwszender AT5 en als presentator en als verslaggever voor de NOS. Uiteindelijk belandde hij bij SBS6 waar hij verschillende programma’s presenteerde. Sinds 2018 presenteert hij ‘Wie is de Mol?’ van AVROTROS.

Salaris van Rik van de Westelaken

‘Wie is de Mol?’ is een ware kijkcijferhit en Rik is daar als presentator een belangrijk onderdeel van. In het Beloningskader Presentatoren Publieke Omroep (BPPO) staat vastgelegd wat een presentator in de publieke sector maximaal per jaar mag verdienen. Het salaris van Rik van de Westelaken is dus niet definitief vast te stellen, maar zou dus maximaal €209.000,- bruto per jaar mogen zijn. Of de AVROTROS aan hem de volle pond betaald is een vraag die we onbeantwoord moeten laten.

Geschat vermogen

Maar hoe zit het met zijn vermogen? De website Taddlr schat het vermogen van Rik van de Westelaken op drie miljoen euro, maar waar ze deze cijfers vandaan halen is compleet onduidelijk. Dit bedrag moet dus met een flinke korrel zout worden genomen. Het blijft voorlopig dus gissen naar het exacte salaris en vermogen van Rik van de Westelaken