Geld & Carrière

Dit is het brullende vermogen van René van der Gijp

Rene van der Gijp vermogen
Foto: SBS / Kijk.nl

Als je René van der Gijp een keer hoort lachen dan vergeet je dat geluid nooit meer. De oud-profvoetballer en voetbalanalist weet met zijn aanstekelijke lach, en gevoel voor humor de lachers op zijn hand te krijgen tijdens de gesprekken in het programma Voetbal Inside. Maar hoeveel verdient ‘Gijpie’ eigenlijk met zijn optredens in de talkshow? En wat is zijn vermogen? Wij zochten het uit.

René van der Gijp: ex-voetballer en grappenmaker

René van der Gijp werd 61 jaar geleden geboren in Dordrecht en begon al in zijn tienerjaren aan een carrière als profvoetballer. Hij speelde in zijn veertienjarige carrière voor Sparta Rotterdam, PSV en SC Heerenveen. Hij heeft ook wat uitstapjes naar een Belgische en een Zwitserse voetbalclub gemaakt, daarnaast speelde van der Gijp vijftien interlands. Hij werd echter pas echt onsterfelijk toen hij na zijn loopbaan als voetballer zich op een carrière in de media stortte.

De publiekslieveling stond als voetballer al bekend als grappenmaker. Het entertainen van publiek hoefde hij zichzelf niet aan te leren, want zijn gevatte karakter en typische humor werd al snel legendarisch onder de kijkers van Veronica Inside, waar hij sinds 2008 bij Johan Derksen en Wilfred Genee aan tafel schuift om de actualiteiten te bespreken. Hij wist hier in 2011 zelfs een Gouden Televizier-Ring mee te bemachtigen.

rene van der gijp

Wat is het salaris en vermogen van René van der Gijp?

‘Gijpie’ weet flink te cashen met zijn grappen en grollen. Hij had al een lekker vermogen opgebouwd als profvoetballer, maar hij zal zonder twijfel schaterlachen als hij aan het einde van de maand zijn salarisstrook ziet. Dat slap geouwehoer op de televisie levert hem maar liefst 500.000 euro per jaar op. Toen John de Mol het trio in 2018 naar Talpa trok leverde hem dat na harde onderhandelingen een prima salaris op.

Van der Gijp heeft ook twee bestsellers geschreven, die hem ook een aardige smak geld hebben opgeleverd. Al met al wordt zijn totale huidige vermogen geschat op een slordige 3,5 miljoen euro. Daarnaast heeft de voetbalanalist ook nog een aantal panden in zijn bezit, waaronder een huis in Rotterdam en een strandhuis in Scheveningen. We kunnen dus vaststellen dat het lachen hem niet snel zal vergaan.

rene van der gijp trio vi