Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van Topper René Froger raakt de juiste snaar

René Froger

René Froger is net zoals Gerard Joling een veteraan in de Nederlandse muziekindustrie. De zanger loopt al decennia mee aan de top, en is nog lang niet klaar met het betreden van de hitlijsten. Deze ‘oppertopper’ weet nog steeds zalen vol te krijgen, en hij verdient daar een dik belegde boterham mee. Maar wat is het salaris van René Froger eigenlijk? En wat is zijn vermogen? Wij zochten het uit.

De carrière van René Froger

René Froger (1960) werd geboren in de Amsterdamse Jordaan. Muziek werd hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader Jan had een café, waar de kleine René regelmatig optrad. Zijn ouders traden ook regelmatig op als het duo Jan & Mien. In 1989 brak Froger door met het nummer Alles kan een mens gelukkig maken, hij zong het nummer als gast tijdens het optreden van Het Goede Doel.

Na zijn doorbraak wist Froger meerdere albums te produceren die een platina status kregen, waarvan de meeste in de jaren ’90 uitkwamen. In 1992 kreeg de zanger een Edison Award uitgereikt voor het beste album uit Nederland. In de loop van zijn carrière wist hij meerdere keren Ahoy uit te verkopen. René Froger is ook oprichter en onderdeel van zangformatie De Toppers, waar ook Jan Smit deel van uitmaakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rene Froger (@rene.froger)

Wat verdient hij met de Toppers?

Oorspronkelijk zijn de Toppers met drie zangers begonnen. René Froger was toen dankzij zijn zangcarrière al multimiljonair, maar door de concerten van de toppers werden de cijfers op zijn bankrekening alleen maar groener. Froger bedacht de Toppers met zijn manager Benno de Leeuw. Zij verdienen het meeste aan de concerten. Sinds 2005 zijn er al 30 concerten geweest, waar Gordon ook onderdeel van was, en waren allen compleet uitverkocht.

Met een succesvolle concertreeks wordt een slordige 2 miljoen euro verdiend, na aftrek van alle kosten. Froger krijgt als grootaandeelhouder 50% van dit bedrag. Daarnaast verdient hij ook tussen de 500.000 en 750.000 euro per concertreeks aan zijn optredens als zanger. De Toppers is dus de grootste melkkoe van Froger. Hij verdient naar schatting ook 100.000 per jaar aan zijn schnabbels.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rene Froger (@rene.froger)

Wat is het vermogen van René Froger?

De corona pandemie heeft er financieel goed ingehakt bij de zanger. In 2017 werd zijn vermogen geschat op zo’n 10 miljoen euro. Exacte cijfers kunnen we niet achterhalen, maar als we kijken naar bronnen die de cijfers van zijn twee bedrijven wisten te achterhalen, moest hij een paar miljoen inleveren tijdens de pandemie. Inmiddels rinkelt de kassa weer flink in huize Froger, want alle optredens zijn weer in volle gang.

René Froger is naast zanger en ondernemer ook eigenaar van vastgoed. Hij heeft samen met twee zakenpartners 26 appartementen laten bouwen, waarvan hij er zelf twee bezit á 350.000 euro per stuk. Froger woont samen met zijn vrouw Natasja in een miljoenenvilla, die hij in 1993 kocht voor ruim 700.000 euro. De villa is nu 3,8 miljoen euro waard. Hij behoort tot de duurste nationale artiesten om te boeken. De zanger heeft zijn schaapjes aardig op het droge.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rene Froger (@rene.froger)