Geld & Carrière

Reinout Oerlemans en zijn bizarre Quote 500 vermogen

salaris vermogen reinout oerlemans

Reinout Oerlemans is een van de meest succesvolle en invloedrijke figuren in de Nederlandse media- en entertainmentindustrie. Hij is de grote man achter vele succesvolle tv-programma’s en films zit. Met deze inspanningen staat de bekende Nederlander in de Quote 500. Maar hoeveel geld heeft hij nu eigenlijk? En hoe heeft hij dat vermogen vergaard?

De carrière van Reinout Oerlemans

Oerlemans is in Nederland vooral bekend geworden als acteur en presentator van televisieprogramma’s. Hij begon zijn carrière als acteur en speelde gedurende zes jaar in de populaire soap Goede Tijden Slechte Tijden (GTST). Na zijn tijd in GTST maakte Oerlemans de overstap naar het presenteren van televisieprogramma’s. Hij was onder andere presentator van Heartbreak Hotel, Wedden Dat en Idols.

In 2004 ontving Oerlemans de Zilveren Televizier Ster voor zijn prestaties als beste mannelijke televisiepersoonlijkheid. Deze prestigieuze prijs is een van de belangrijkste televisieprijzen in Nederland en wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste televisieprogramma’s en -persoonlijkheden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Reinout Oerlemans (@reinout_oerlemans)

Het succesvolle Eyeworks

In 2001 besloot Reinout Oerlemans zijn eigen productiebedrijf op te richten, genaamd Eyeworks. Het bedrijf werd snel succesvol en Oerlemans verkocht zijn formats op de internationale markt voor veel geld. Eyeworks had vooral veel succes met So You Wanna Be a Popstar en de IQ-test.

Eyeworks bleef groeien en in 2014 werd het bedrijf verkocht aan Warner Bros voor een bedrag van $273 miljoen. Oerlemans bleef actief in de entertainmentindustrie en bleef betrokken bij het Amerikaanse gedeelte van Eyeworks, dat hij ondanks de deal met Warner Bros voor zichzelf wist te houden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Reinout Oerlemans (@reinout_oerlemans)

Het vermogen van Reinout Oerlemans

Oerlemans was een van de grootste aandeelhouders van Eyeworks en wist dus een mooi bedrag over te houden aan de verkoop van het bedrijf. Oerlemans wist goed hoe hij zijn geld aan het werk moest zetten en heeft wat slimme investeringen gemaakt met vastgoed.

In 2015 kocht hij voor $21 miljoen een villa in Los Angeles die hij liet renoveren. Zes jaar later kreeg Oerlemans plots een bod van $70 miljoen op ditzelfde pand van de bekende zanger The Weeknd. Door een kleine renovatie wist Oerlemans zijn vermogen dus aanzienlijk te laten stijgen. Met deze business mindset heeft Oerlemans een plekje in de Quote 500 veroverd en zijn vermogen zou rond de € 210 miljoen liggen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Reinout Oerlemans (@reinout_oerlemans)