salaris vermogen raymond van barneveld
Geld & Carrière

Raymond van Barneveld’s pijlsnelle vermogen is een schot in de roos

Raymond van Barneveld is natuurlijk een van de meest iconische darters ter wereld. Barney heeft een indrukwekkende lijst van prestaties met pijltjes gooien, en heeft maar liefst 5 wereldtitels op zijn naam. Hoewel de darter tijdelijk gestopt was met zijn carrière, zou je het niet gek vinden dat hij weer begint als je erachter komt hoeveel deze dartkoning verdiend heeft! Maar wat is het vermogen van de leider van de Barney Army precies?

De carrière van Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld is een van de meest succesvolle darters aller tijden. De Nederlander begon zijn professionele carrière in de jaren 90 en werd al snel een van de beste spelers in de wereld. Hij wist de Dutch Open te winnen in 2001, 2004 en 2006. Daarnaast is hij maar liefst vijf keer wereldkampioen geworden. In 1998, 1999, 2003, 2005 en 2007 wist Barney het beste met pijltjes te mikken van de hele wereld.

Eind 2019 besloot Raymond te stoppen met darten. Dit bleek echter van korte duur te zijn, aangezien van Barneveld 9 maanden later weer terugkeerde in de dartwereld. Dit zal met groot gejuich zijn ontvangen door de ‘Barney Army’. Raymond heeft zich namelijk ook weten te onderscheiden als een van de meest populaire darters ooit, met een grote aanhang van fans over de hele wereld.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raymond van Barneveld (@raybar180)

Inkomstenbronnen van Raymond van Barneveld

Van Barneveld heeft aanzienlijke bedragen gewonnen door deel te nemen aan darttoernooien. Dit is een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor professionele darters, aangezien er vaak grote geldprijzen beschikbaar zijn op toernooien. Van Barneveld heeft bijvoorbeeld meerdere keren deelgenomen aan het prestigieuze PDC World Darts Championship. In 2007 wist hij deze titel zelfs te winnen, waarbij hij een bedrag van £500,000 won, wat neer komt op ongeveer €580,000.

Van Barneveld heeft daarnaast sponsordeals met verschillende bedrijven, waaronder het Nederlandse Toto. Gelukkig hebben de shirts van darters genoeg plek om deze sponsors af te beelden, waardoor Barney hier een aardig extra zakcentje mee kan verdienen. Bovendien verdient van Barneveld geld met de verkoop van zijn boek en eigen merchandise zoals kleding en dartpijlen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @totodartkings

Het vermogen van Raymond van Barneveld

Barney heeft een aanzienlijk vermogen weten op te bouwen met darten. De Nederlandse darter heeft ongeveer 4 miljoen euro aan prijzengeld weten binnen te slepen. Hier moet echter wel nog belasting over betaald worden. Daarnaast is Raymond in mei van 2021 wel gescheiden met Silvia Walraven, waardoor hij een groot gedeelte van zijn vermogen heeft moeten afstaan. Raymond zijn vermogen wordt na deze scheiding geschat op ongeveer 1,5 miljoen euro.