Salaris vermogen rapper Boef
Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van succesvolle zakenman en rapper Boef

Rapper Boef timmert al jaren muzikaal aan de weg, maar ook steeds meer als zakenman. Hij is vastbesloten de Quote 500 te halen, maar zover is het nog niet. Hoe staat de rappende miljonair er nu eigenlijk financieel voor? We zochten het voor je uit en zetten salaris, vermogen en onroerend goed van Boef voor je op een rij.

De veelbewogen jeugd van rapper Boef

Boef werd 30 jaar geleden geboren in Aubervilliers in de regio Parijs. Zijn jeugd was nogal veelbewogen: op zijn vierde verhuisde huis naar Nederland om bij een oom in Eindhoven te gaan wonen; Boef woonde daarna ook nog twee jaar in Houston, Texas en vanaf zijn dertiende in Alkmaar. Vanaf zijn zestiende belandde hij meerdere keren in de gevangenis. Zijn langste straf was anderhalf jaar voor een straf delict.

Na zijn laatste gevangenisverblijf gooide hij het roer om en stortte hij zich op de rapmuziek. En met groot succes: zijn debuut Gewoon Boef stond 54 weken in de Nederlandse album top 100. Hij bereikte verschillende keren de Single Top 100. Ook op social media doet de rapper het goed;  zijn YouTube kanaal telt 907.000 abonnees en zijn populairste clip is 73 miljoen keer bekeken. Op Instagram heeft Boef 1,5 miljoen volgers.

Inkomsten van rapper Boef

In 2017 liet Boef aan zakentijdschrift Quote weten dat hij zo’n 80.000 euro per maand verdient. Recentere gegevens zijn niet te vinden, maar het zal vandaag de dag eerder meer dan minder zijn. Voor een optreden vraagt Boef tussen de 10.000 en 15.000 euro.  Hij verdient zijn geld met muziek uitbrengen, optreden en daarnaast investeert hij ook in aandelen en vastgoed.

Het onroerend goed van Boef

Rapper Boef bezit drie woningen die hij in 2019 kocht: een droomhuis van 1,43 miljoen waar hij zelf in woont en twee panden in Almere die hij verhuurt. Op zijn nieuwste album Luxeprobleem rapt hij in het nummer Goudmijntje: ‘3 pandjes vorig jaar maar ik heb er nou 10’.  Zakenblad Quote zocht het uit en kwam tot de conclusie dat dit waarschijnlijk niet klopt.

In de nieuwste papieren editie van het maandblad staat te lezen dat volgens het Kadaster er nog steeds 3 panden, of osso’s zoals hij ze zelf noemt, op naam van Boef staan, dus geen 10. Maar het kan natuurlijk wel zijn dat de pandjes zich in het buitenland bevinden, of in een andere bv zitten dan de bv’s die op Boef’s naam staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gewoon Boef🇩🇿 (@boef)

Wat is het vermogen van Boef?

Diverse bronnen op het internet schatten het vermogen van Boef in 2023 op tussen de 2,5 en 5 miljoen euro. Een indrukwekkend bedrag op 30-jarige leeftijd. Voldoende om in de Quote 500 te komen is het nog niet. Maar als de financiële successen van de rappende ondernemer zo door blijven groeien, gaat het zeker lukken.