Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van veroordeelde voetballer Quincy Promes

salaris vermogen Quincy Promes
Foto: Instagram @qpromes

Quincy Promes is de laatste tijd vaak in het nieuws, maar helaas niet om zijn voetbalkwaliteiten. Hij is recent in Nederland veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf, voor zware mishandeling. Voorlopig zit Promes deze straf niet uit, want hij verblijft in Rusland als speler van Spartak Moskou. Quincy Promes strijkt nog altijd een behoorlijk salaris op als voetballer van Spartak Moskou. In zijn profcarrière heeft hij natuurlijk het een en ander aan financiën bij elkaar weten te winnen. Hoeveel hij precies verdient en wat zijn vermogen is, zochten we voor je uit.

Jonge jaren van Quincy Promes

Quincy Anton Promes werd op 4 januari 1992 geboren in Amsterdam.  Hij werd al jong opgemerkt door Ajax, dat hem in 2002 opnam in de jeugdopleiding. Promes werd echter in 2008 bij Ajax weggestuurd.

Via HFC Haarlem belandde hij bij FC Twente, waar hij in 2011 een opleidingscontract tekende. Volgens gegevens van de site Salary Sport verdiende hij al tijdens zijn periode bij FC Twente een slordige 460.000 euro.

Salaris vermogen Quincy Promes

Salaris Promes in zijn carrière als profvoetballer

Zijn eerste periode bij Spartak Moskou (2014-2018) verdiende hij de eerste twee jaar zo’n 2 miljoen euro op, maar dit inkomen ging daarna flink omhoog, naar ongeveer 3,5 miljoen euro per jaar. Daarna bij Sevilla (seizoen 2018/2019), verdiende Promes een jaarsalaris van om en nabij de 3 miljoen euro.

Vervolgens trok Promes naar Ajax (2019-2021), waar hij  in zijn eerste jaar een bedrag van zo’n 1,5 miljoen euro per jaar betaald kreeg. In zijn laatste seizoen bij de Amsterdammers zou dit zelfs ruim 2 miljoen euro zijn geweest. De grootverdieners van het huidige Ajax verdienen overigens een stuk meer.

Grote klapper bij terugkeer Spartak Moskou

Begin 2021 verruilde Promes zijn contract bij Ajax voor een nieuwe aanbieding van Spartak Moskou, waar hij zoals gezegd al tussen 2014 en 2018 onder contract stond. In Nederland kreeg Promes te maken met rechtszaken, waardoor hij waarschijnlijk ervoor koos om terug te keren naar Rusland. Bij Spartak tekende hij een contract tot medio 2024, tegen een jaarsalaris van 3,5 miljoen euro, zo wist ESPN Nederland te melden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Quincy Promes (@qpromes)

Vermogen Quincy Promes

Als Promes al zijn verdiensten grotendeels netjes heeft opgespaard, dan kunnen we toch wel stellen dat hij ruimschoots multimiljonair is. Tel je simpelweg alle salarissen bij elkaar op, dan kom je een vermogen van zo’n 16,5 miljoen euro.

We weten niet hoeveel geld hij precies uitgeeft, maar aan de andere kant heeft Promes in het verleden ook zeker nog geld verdiend met diverse sponsordeals en het eigen kledingmerk dat hij ooit opzette, MASK QP. Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat Promes naar Nederland komt om zijn straf uit te zitten. Daarnaast loopt er nog een andere rechtszaak tegen hem, voor drugshandel.