salaris-vermogen-pep-guardiola
Foto: Instagram @pepteam
Geld & Carrière

Dit is het salaris en vermogen van Manchester City-trainer Pep Guardiola

Manchester City staat in de finale van de Champions League. Ze spelen op 10 juni tegen het Italiaanse Inter Milan. Als ze dezelfde prestatie neerzetten als in de halve finale, dan heeft trainer Pep Guardiola alle reden voor het vieren van een feestje. De toptrainer is een van de best betaalde trainers ter wereld, en hij is zijn geld meer dan waard. Wij hebben zijn salaris en vermogen opgezocht.

Carrière als profvoetballer

Josep (Pep) Guardiola werd in 1971 in het Spaanse Santpedor geboren. Hij begon zijn carrière met voetballen op straat, en later bij een kleine lokale voetbalclub in zijn woonplaats. Het professionele balletje ging voor Pep rollen toen hij werd opgemerkt door een scout van FC Barcelona, die zijn talent meteen herkende. Hij maakte zijn debuut bij de club in 1984, waar hij al snel een sterspeler werd. Het was niemand minder dan Johan Cruijff die Guardiola tot grote hoogte liet stijgen.

Pep Guardiola speelde vrijwel zijn hele carrière bij FC Barcelona, doorgaans als centrale middenvelder. Hij was tijdens zijn carrière als profvoetballer geliefd, maar ook omstreden. Hij heeft bijvoorbeeld de twijfelachtige eer om de recordhouder te zijn wat betreft de meeste rode kaarten. Hij heeft tussen 2001 en 2006 nog voor Qatar en Mexico gespeeld, maar hing zijn voetbalschoenen in 2006 aan de wilgen.

Toptrainer met tactische speler begeleiding

Na zijn carrière als profvoetballer besloot Pep Guardiola om voetbal trainer te worden. Hij bereikte in 2008 een akkoord met FC Barcelona, dat hem in dat jaar tot hoofdtrainer maakte. Hij stelde de club niet teleur, Guardiola werd uiterst succesvol, en ontving tussen 2007 en 2012 maar liefst 14 prijzen voor zijn prestaties, wat hem tot de succesvolste hoofdtrainer uit de geschiedenis van de club maakte.

Van 2012 tot 2016 werd Guardiola trainer bij Bayern München. In het eerste jaar investeerde de succesvolle trainer 62 miljoen euro aan nieuwe spelers, waarmee hij meerdere keren landskampioen werd. Dat succes weerhield hem er niet van om verder te kijken, waarna hij in het vizier kwam van Manchester City, dat hem in 2016 een zeer lucratief contract aanbood. Volgens de media ging Pep Guardiola destijds 20 miljoen euro per jaar verdienen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PepTeam (@pepteam)

Salaris en vermogen Pep Guardiola

Zijn contract bij de club waar sterspeler Erling Haaland ook een riant salaris bij opstrijkt loopt tot juni 2025, maar het zal niemand verbazen als hij deze wederom gaat verlengen. Het vermogen van de succesvolle trainer is naar schatting 32,7 miljoen euro. Met een salaris van 22 miljoen euro is de 52-jarige Spanjaard de best betaalde trainer ter wereld, hij wordt op de voet gevolgd door zijn Duitse collega Jürgen Klopp (18,5 miljoen per jaar).

De hoofdtrainer van Manchester City is dus op alle fronten een succes. Ook op privégebied heeft hij niets te klagen, want de familie Guardiola woont in een van de meest luxueuze appartementen van Manchester. Hij woont daar met zijn vrouw Cristina Serra, een Braziliaanse schrijfster. De twee hebben drie kinderen, van wie de knappe Maria Guardiola er een van is. Pep Guardiola heeft het overduidelijk goed voor elkaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PepTeam (@pepteam)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PepTeam (@pepteam)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PepTeam (@pepteam)