Geld & Carrière

Zlatan Ibrahimović stopt: 866 wedstrijden, 511 doelpunten en 200 miljoen op de bank

salaris-vermogen-pensioen-zlatan-ibrahimovic

Met een mix van emoties heeft Zlatan Ibrahimović op de slotdag van de Serie A zijn pensioen als professioneel voetballer aangekondigd. Na het laatste duel van AC Milan maakte de 41-jarige Zweedse spits bekend dat hij per direct stopt. We brengen een ode aan de kleurrijke Zweedse topvoetballer en zetten de hoogtepunten uit zijn indrukwekkende carrière op een rij.

Zlatan met voetbalpensioen op 41-jarige leeftijd

Hoewel het geen grote verrassing was dat Ibrahimović afscheid zou nemen van AC Milan – aangezien een tekst met die strekking al iets te vroeg op de reclameborden in San Siro te zien was – is het nu officieel dat Zlatan volledig stopt met voetbal. Tot op het laatst was hij fysiek ijzersterk, dankzij zijn indrukwekkende fitnessroutine.

Het laatste seizoen was zeker niet het beste: Ibrahimović speelde slechts 144 minuten, verdeeld over vier wedstrijden in de Serie A. Hij slaagde er echter nog wel in om te scoren in zijn laatste professionele duel. Dit gebeurde op 18 maart, toen hij uit een strafschop de 1-1 maakte tegen Udinese, hoewel AC Milan uiteindelijk met 3-1 verloor.

Het laatste seizoen bij AC Milan

Het laatste seizoen staat niet in verhouding tot de indrukwekkende carrière van Ibrahimović, die ruim 23 jaar heeft geduurd. Vorig jaar werd hij met AC Milan nog kampioen van de Serie A, waarbij hij met acht doelpunten in 23 wedstrijden een belangrijke rol speelde als boegbeeld van het gemiddeld jonge team.

Het was de veertiende landstitel in zijn loopbaan. Dit seizoen het minder goed bij AC Milan, dat uiteindelijk als vierde eindigden en in de halve finales van de Champions League werd uitgeschakeld door stadsgenoot Inter.

Salaris en vermogen van Zlatan

Zijn voetballoopbaan bracht Zlatan niet alleen sportief, maar ook financieel succes. Het vermogen van Ibrahimovic bedraagt naar schatting 200 miljoen euro. Dat levert hem een plaatsje op in de top 10 van rijkste voetballers ter wereld.

Zijn beste tijd qua salaris was bij Paris St. Germain. Zijn jaarsalaris bedroeg in de jaren 2014 tot en met 2016 bij de club uit de Franse hoofdstad rond de 15 miljoen euro. In zijn laatste jaar bij AC Milan verdiende hij een kleine 2 miljoen euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Futbol FL3 (@futbol_fl3)

De wedstrijden, goals en prijzen van Zlatan

Met doelpunten voor Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United, LA Galaxy en opnieuw AC Milan heeft de 1,95 meter lange spits uit Malmö in totaal 511 doelpunten gescoord in 866 wedstrijden voor zijn clubs. Daarnaast scoorde hij 62 keer in 122 interlands voor Zweden, waarvoor hij maar liefst 22 jaar international was.

Zlatan maakte de meeste goals voor PSG (156 in 180 wedstrijden), waar hij van 2012 tot 2016 de grote ster was. Met in totaal 32 prijzen, waaronder 14 landstitels, heeft Ibrahimović een indrukwekkende erelijst opgebouwd. Helaas ontbreekt de Champions League op zijn lijst, hij bereikte nooit de finale van dit toernooi.