Geld & Carrière

Dit is het salaris en vermogen van Formule 1 debutant Oscar Piastri

salaris-vermogen-oscar-piastri
Foto: https://www.facebook.com/oscar.piastri

Oscar Piastri maakte dit jaar zijn debuut in de Formule 1. De Australiër komt uit voor McLaren en haalde tot nu toe 4 punten. We publiceerden eerder al de enorme salarissen en vermogens van Formule 1-toppers als Max Verstappen en Lewis Hamilton, maar hoe zit het met het financiële plaatje van een jonge debutant als Oscar Piastri? We gingen voor je op cijfer onderzoek uit.

De start zijn race carrière

Net als veel van zijn collega’s begon Oscar Piastri zijn race carrière met karten. Al op 10-jarige leeftijd deed hij mee aan kartwedstrijden in zijn geboorteland Australië. In 2015 verhuisde hij naar Europa en in 2016 debuteerde hij in de Formule 4.

Via de Formule 4, Formule Renault, Formule 3, en de Formule 2 kwam hij vorig jaar als reserverijder terecht bij Alpine F1 Team, maar hij hoefde nooit in te vallen. Hij werd drie keer op rij kampioen: in 2019 in de Formule Renault, in 2020 in de Formule 3 en in 2021 in de Formule 2. Dit jaar, zijn debuutjaar in de Formule 1, was tot nu toe zijn beste resultaat de achtste plek in de Grand Prix van Australië.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oscar Piastri (@oscarpiastri)

Imposante salarissen in de Formule 1

De salarissen in de Formule 1 zijn indrukwekkend. Grootverdiener is Max Verstappen die zo’n 55 miljoen bijgeschreven krijgt dit jaar. Nummer 2 op de salarisranglijst is Lewis Hamilton, hij zal ook weinig te klagen hebben over zijn 35 miljoen dollar jaarinkomen. Nummer 3 van de grootverdieners, Charles Leclerc zal ook waarschijnlijk niet zo snel gaan staken voor een loonsverhoging met een jaarinkomen van naar schatting 24 miljoen dollar.

Salaris vermogen Oscar Piastri - Oscar
Bron foto: https://www.facebook.com/OscarPiastriOfficial

Hoeveel verdient Oscar Piastri bij McLaren?

Maar hoeveel verdient Oscar Piastri, als jeugdige debutant? Hij staat op de Looslijst bij McLaren voor 2 miljoen dollar. Een mooi bedrag en daarmee is hij niet de minst verdienende in de Formule 1: Tsunoda en Sergeant sluiten de rij met een inkomen van 1 miljoen dollar. Piastri verdient overigens wel een stuk minder dan zijn collega, Lando Norris bij McLaren. Die staat namelijk voor een 10 keer zo groot bedrag op de loonlijst: 20 miljoen dollar.

Wat is het vermogen van Oscar Piastri?

Het vermogen van Oscar Piastri schatten insiders op zo’n 1,5 miljoen dollar. Dat lijkt ons geen slecht bedrag om op de bank te hebben staan, op 22-jarige leeftijd. Dat is overigens wat hoe tot nu toe verdiende met racen, dus nog los van zijn 2 miljoen jaarsalaris. Het ligt voor de hand te verwachten dat het vermogen van Oscar Piastri nog sterk zal stijgen de komende jaren.