salaris vermogen Nathan Aké
Foto: Instagram @nathanake
Geld & Carrière

Nathan Aké verdient jouw jaarsalaris in 1 week bij Manchester City

Manchester City vecht vanavond tegen Real Madrid om een finaleplaats in de Champions League. Sterspeler Nathan Aké zal als verdediger op het veld staan voor het Britse ‘Shark Team’, en daar wordt hij goed voor betaald. Het team dat ook sterspeler Erling Haaland onder de gelederen heeft gaat volop voor de winst.  De Nederlander staat sinds 2020 onder contract bij de Engelse voetbalclub. Wij zochten het salaris en vermogen van Nathan Aké op.

Van Chelsea naar Manchester United

Nathan Aké is in 1995 Den Haag geboren uit een Ivoriaanse vader en een Hollandse moeder. Zijn talent voor voetbal viel tijdens zijn trainingen bij diverse jeugdteams al snel op, waarna hij in 2011 zijn debuut als profvoetballer maakte bij Chelsea, de club waar Ben Chilwell ook voor speelt. Vanaf 2015 verhuurde Chelsea Aké aan verschillende voetbalclubs, waaronder Reading en Watford.

Voor Reading speelde hij slechts vijf wedstrijden, voor Watford werden het er 28, waarna hij in 2016 aan Bournemouth werd verhuurd. Deze club nam hem later voor 22,7 miljoen euro over. Hij speelde in de jaren erna 109 wedstrijden voor de Engelse club. Toen hij samen met de club degradeerde, toonden Chelsea en Manchester City interesse in Aké, laatstgenoemde nam hem in 2020 voor 45 miljoen euro over.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nathan Ake (@nathanake)

Salaris en vermogen Nathan Aké

Manchester City is zeer te spreken over de prestaties van Nathan Aké, en heeft laten weten dat ze zijn contract willen verlengen. Deze loopt tot juni 2025. Op dit moment verdient de voetballer 80.000 Britse Pond per week, dat bedrag wordt na de verlenging van zijn contract maar liefst 120.000 Britse Pond per week. Nathan Aké staat in de top 7 van de rijkste voetballers van het Nederlands elftal (Aké debuteerde in 2017 in het Nederlands voetbalelftal).

Zijn vermogen wordt geschat op 27 miljoen euro. Hij gaat slim om met zijn geld, want hij heeft een groot gedeelte geïnvesteerd in vastgoed. Hij bezit volgens zakenblad Quote maar liefst elf panden in zijn geboortestad Den Haag. De getalenteerde voetballer is dus niet alleen een topsporter, maar ook een pandjesbaas. Voor zijn huis in Manchester betaalde hij volgens het zakenblad 3 miljoen euro. We kunnen dus vaststellen dat Nathan Aké er zeer warmpjes bij zit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nathan Ake (@nathanake)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nathan Ake (@nathanake)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nathan Ake (@nathanake)