salaris vermogen max verstappen
Beeld: Getty Images / Red Bull Content Pool
Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van Formule 1 wereldkampioen Max Verstappen

Onze eigen ‘golden boy’ Max Verstappen heeft maar één taak: winnen. En dat is hem afgelopen jaar gelukt. Bij deze absurde prestatie hoort natuurlijk ook een lekker salaris en een inmiddels imposant vermogen. Maar hoeveel verdient onze Max eigenlijk per jaar?

De F1 prestaties van Max Verstappen

Verstappen is al een aantal jaartjes dé grote man in de koningsklasse van de autosport. Afgelopen jaar heeft hij dat nogmaals bewezen door het wereldkampioenschap van de Formule-1 op zijn naam te schrijven. Hij liet op de laatste racedag in de laatste ronde het Mercedes-team van Toto Wolff en de voormalig wereldkampioen Lewis Hamilton achter zich.

De grote baas, Helmut Marko, voorspelde in 2020 al dat Max een echt ‘wereldkampioenen salaris’ zou gaan verdienen. Ze hebben alle vertrouwen in de jonge Nederlander, en dat vertrouwen heeft hij in 2021 meer dan waar gemaakt. Maar hoe hoog is het salaris van een wereldkampioen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Salaris update Max Verstappen

Het basissalaris van Max lag het afgelopen jaar rond de 22 miljoen euro. Dit valt echter door de goede prestaties een stuk hoger uit. Per race overwinning komt daar namelijk rond de 880.000 euro bovenop. Met de tien overwinningen uit 2021 mag hij dus rekenen op 8.8 miljoen euro aan bonussen. Daar komt nog eens bij dat hij zich vorig jaar wereldkampioen mocht kronen, waar nóg een bonus aan vastzit. Deze ligt naar verluidt tussen de 7 en 10 miljoen.

Al met al zit hij rond de 45 miljoen euro aan salarissen in 2021. Bovenop dat basissalaris plus alle bonussen verdient Max natuurlijk ook nog aan zijn naam. Denk bijvoorbeeld aan de gigantische hoeveelheid sponsordeals die hij heeft. De Jumbo bijvoorbeeld (waar hij 1 miljoen euro per jaar voor krijgt) of G-star, en natuurlijk de megadeal die Max Verstappen onlangs sloot met Viaplay.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Geschat vermogen Max Verstappen

In onderzoek wat is gepleegd door een Belgische krant is het geschatte vermogen van Verstappen vandaag de dag rond de 65 miljoen euro. En dan woont hij ook nog eens in Monaco, een plek die belastingtechnisch erg gunstig is. Eén van de andere grootverdieners die rondloopt in de F1 is de populaire Australische coureur Daniel Ricciardo, die ondanks zijn leeftijd nog steeds wordt gezien als één van de grootste talenten.

Als je de salarissen van Verstappen en Ricciardo echter vergelijkt met het salaris en vermogen van de teambaas van Red Bull racing, Christian Horner, zal hij nog even moeten blijven sparen. De absolute grootverdiener van de Formule-1 blijft vooralsnog Lewis Hamilton.

Nieuwkomers in de Formule-1

In 2022 mogen we ook weer een aantal gloednieuwe talenten verwelkomen in de autosport. Zo tekende de Britse F1 coureur George Russell een gloednieuw contract bij Mercedes.

Er wordt dit jaar ook geschiedenis geschreven in de Formule-1, want Guanyu Zhou wordt de eerste Chinese coureur uit de geschiedenis van de autosport die uit mag komen voor het koningsnummer. Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Max Verstappen en de Formule-1? Houdt onze website dan goed in de gaten.

Check ook eens één van onze andere Max Verstappen artikelen: