salaris vermogen Max Verstappen 2023
Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van Formule 1 kampioen Max Verstappen

Het nieuwe Formule 1-seizoen van 2023 is al los gebarsten. Gaat onze Max Verstappen voor zijn derde wereldtitel op rij? We schreven al eerder over het mega salaris van Verstappen en het vermogen dat hij opbouwde met zijn Formule 1-prestaties. Hoe staat zijn kapitaal er in 2023 voor? Tijd voor een financiële update: dit zijn de meest recente gegevens over het salaris en vermogen van tweevoudig Forumle 1 wereldkampioen Max Verstappen.

Zo begon de Formule 1-carrière van Max Verstappen

Het lijkt nog maar zo kort geleden, maar het was toch echt in 2014 dat Max Verstappen zijn debuut maakte in de Formule 1. Hij was toen om precies te zijn 17 jaar en 3 dagen oud. Dat was ruim twee jaar jonger dan de vorige recordhouder: Sebastian Vettel. In 2016 won hij zijn eerste race, de Grand Prix van Spanje en brak daarmee opnieuw een record: dat van de jongste Formule 1-race winnaar ooit.

Het talent van Max Verstappen kwam natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. Zijn vader Jos Verstappen was namelijk ook Formule 1-coureur. Hij was van 1994 tot 2003 actief. Jos Verstappen won nooit een Grand Prix maar wist toch een aardig vermogen op te bouwen. Hij haalde twee keer de derde plaats en in totaal 17 WK-punten. Tegenwoordig is hij commentator bij Viaplay.

Formule 1 prestaties van Max Verstappen

Verstappen wist in 2021 op de laatste racedag in de laatste ronde het Mercedes-team van Toto Wolff en zijn grote rivaal, voormalig wereldkampioen Lewis Hamilton te verslaan. Zo wedt Max de eerste Nederlandse wereldkampioen in de geschiedenis van de Formule 1. In 2022 ging het een stuk makkelijker en liet Max zijn concurrenten al relatief vroeg in het seizoen ver achter zich.

Elke Formule 1-kijker is natuurlijk benieuwd of het Max gaat lukken voor de derde keer op rij kampioen te worden. De concurrentie van Ferrari en Mercedes zit natuurlijk niet stil. Bij de klasse van Verstappen hoort natuurlijk het lucratiefste contract in de historie van Formule 1. Maar hoe hoog is het salaris  en het vermogen van onze tweevoudig wereldkampioen inmiddels?

Salaris update Max Verstappen 2023

De twee wereldkampioenschappen hebben het salaris van Verstappen een enorme boost gegeven. Max Verstappen staat bij Red Bull voor het seizoen 2023 voor 55 miljoen dollar op de loonlijst. Dat is nog los van bonussen voor overwinningen. Daarmee is Max de best verdienende Formule 1-coureur van dit moment.

Naast het salaris, verdiende Verstappen nog een niet precies bekend aantal miljoenen dollar per jaar aan sponsoring zoals de deal met Viaplay. Mede daardoor haalde hij de Forbes lijst van best betaalde atleten van 2022 en is hij de Quote 500 binnengereden.

Salaris Vermogen Max Verstappen 2023

Geschat vermogen Max Verstappen in 2023

Sinds zijn debuut in 2014 heeft Max Verstappen een enorm vermogen opgebouwd. Het totale netto vermogen van onze Vliegende Hollander schatten meerdere insiders op een bedrag van rond de 200 miljoen euro. Zijn salaris, bonussen en sponsoractiviteiten zorgen voor een enorme stroom inkomsten, waardoor hij dit vermogen kon opbouwen.

Onlangs nog sloot Verstappen een lucratieve sponsordeal af met Heineken. Deze deal heeft een looptijd van maar liefst 6 jaar. Het bedrag dat Max ervoor krijgt is niet bekend gemaakt, maar gezien de bedragen die in de Formule 1-sponsoring gebruikelijk zijn zal het vast wel om minimaal een zescijferig bedrag gaan.

De luxueuze bezittingen van Max Verstappen

Natuurlijk pot Max niet al zijn geld op. Zo bezit Verstappen een aardige verzameling luxueuze bezittingen niet vergeten, waaronder zijn jacht, Bagheera, en zijn Dassault Falcon 900EX privéjet. Hij bezit ook luxe supercars, waaronder de Porsche 911 GT3 RS, Aston Martin DB11 en een Ferrari Monza SP2. Zijn autocollectie alleen al wordt geschat op een waarde van rond de 7 miljoen euro.

Verstappen woont sinds 2015 in Monaco, in een fraai luxe appartement. Daar woont hij samen met zijn vriendin Kelly Piquet. Zij is niet alleen bekend als de dochter van voormalig Formule 1-coureur Nelson Piquet, maar ook als influencer en Instagram-model.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KELLY PIQUET (@kellypiquet)

Andere salarissen van Formule-1 coureurs

In de Formule 1 gaan gigantische salarissen om. Aan de top zijn de verschillen dit jaar best groot: nummer 2 achter Verstappen op de salaris ranglijst is Mercedes coureur Lewis Hamilton, goed voor zo’n 35 miljoen dollar jaarsalaris. Nummer 3 Charles Leclerc verdient een jaarsalaris van zo’n 24 miljoen dollar Ferrari.

Dit jaar hebben we de luxe van een tweede Nederlander in de Formule 1. Nyck de Vries.  Hij staat voor zo’n 2 miljoen dollar op de loonlijst. Buiten de baan valt ook zeer goed te verdienen, zo strijkt Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, ook een ongelofelijk bedrag op. En ook zijn collega teammanager Christian Horner verdient een vermogen.