salaris-vermogen-mathieu-van-der-poel
Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van top-wielrenner Mathieu van der Poel

De Nederlandse Mathieu van der Poel behoort tot de beste wielrenners ter wereld, en sleept de ene na de andere glorieuze overwinning binnen. Profsporters verdienen bakken met geld, en ook Van der Poel is inmiddels een vermogende topsporter. Zijn salaris past bij zijn prestaties, en dat heeft zijn vermogen flink doen stijgen. Wij hebben opgezocht hoeveel de getalenteerde veldrijder verdient, en hoeveel geld hij op de bank heeft staan.

Amstel Gold Race

Mathieu van der Poel (1995) heeft zichzelf in 2019 bij het grote publiek onsterfelijk gemaakt door de Amstel Gold Race te winnen, maar zijn carrière zat toen al flink in de lift. Vier jaar eerder, in 2015 werd Van der Poel de jongste wereldkampioen veldrijden aller tijden, waarmee hij zijn carrière op de kaart zette. De rit naar de top leek hem zonder moeite af te gaan toen hij in 2019, 2020, 2021 de regenboogtrui wist te veroveren. In 2023 deed hij dit kunstje nog een keer over.

De wielrenner is in België geboren, maar heeft een Nederlandse vader. Hij is de zoon van de befaamde ex-wielrenner Adrie van der Poel, dus de sport is hem met de paplepel ingegoten. Mathieu van der Poel weet niet alleen de top van het wielrennen te behalen, hij werd eerder een keer Europees kampioen mountainbiken, en een keer Nederlands kampioen mountainbiken. Door al deze prestaties staat hij aan de top van de wielerwereld, en dat levert hem een flinke bankrekening op.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MVDP (@mathieuvanderpoel)

Salaris en vermogen Mathieu van der Poel

Een etappezege tijdens de Tour de France kan aardig wat geld opleveren, maar Mathieu van der Poel heeft ook aardig wat geld mogen ontvangen na zijn etappezege tijdens de Ronde van Frankrijk. Hij rijdt voor de Belgische wielerploeg Alpecin-Deceuninck, en krijgt royaal betaald voor zijn doorzettingsvermogen. Zijn geschatte jaarsalaris is maar liefst 2 miljoen euro, en dan laten we zijn neveninkomsten uit sponsordeals even achterwege.

Hij werd onlangs gespot in een exclusieve Porsche Cayman GT4 RS, dat een startprijs van maar liefst 226.000 euro heeft. Daarnaast heeft de wielrenner ook een Mercedes-AMG G 63 en een Porsche Panamera in zijn garage staan, het model waar Kraantje Pappie ook in rijdt. Met een geschat vermogen van ruim 5 miljoen euro kan hij deze bolides makkelijk betalen. De wielrenner zit er warmpjes bij, dat is duidelijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MVDP (@mathieuvanderpoel)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MVDP (@mathieuvanderpoel)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MVDP (@mathieuvanderpoel)