Mark Rutte salaris vermogen
Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van politicus en Minister-president Mark Rutte

Minister-President Mark Rutte heeft de verantwoordelijke taak om ons mooie land te besturen. Hij onderhoudt contacten met wereldleiders, neemt beslissingen omtrent het coronavirus en hij fietst dagelijks naar zijn torentje. Bij zo’n baan hoort uiteraard een goed salaris. Maar wat is het salaris en vermogen van Rutte nou eigenlijk? Wij hebben dat voor jou uitgezocht en delen de resultaten in in dit artikel.

Politicus en Minister-President Mark Rutte

Mark Rutte (1967) is geboren in Den Haag en is sinds 14 oktober 2010 minister-president. We kennen hem ook als politiek leider van de VVD. Rutte is een geboren politicus. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Leiden, waar hij in 1992 zijn doctoraalexamen behaalde. Van 1988 tot 1991 was Rutte voorzitter van de liberale jongerenorganisatie JOVD. Daarna was hij tot 1997 lid van het hoofdbestuur van de VVD.

Nadat hij zijn politieke doorbraak in 2006 bereikte streed hij in 2010 om de functie van minister-president tegen Balkenende IV. De VVD werd met 31 zetels de grootste partij en mocht het voortouw nemen tijdens de kabinetsformatie. Op 14 oktober 2010 werd het kabinet-Rutte beëdigd en werd Mark Rutte minister-president, een functie dat hij tot op heden bekleed.

Markt Rutte salaris vermogen

Salaris en vermogen van Mark Rutte

Mark Rutte heeft geen normale baan. Een werkweek van 40 uur zit er niet voor hem in. Hij moet soms tot diep in de nacht vergaderen en tijdens een crisis terugkomen van vakantie. Voor dat harde werken verdient hij €170.000 per jaar. Daarbovenop heeft hij recht op een vaste onkostenvergoeding en andere tegemoetkomingen en voorzieningen.

Zijn totale vermogen wordt geschat op zo’n 2 miljoen euro. Op zijn huidige woning rust een hypotheek van €150.000, maar het optrekje zou ruim €700.000 waard zijn, een flinke overwaarde dus. Hij verdient ook lekker bij met het geven van lezingen en andere zaken waar hij geld mee verdient.

Tijd om geld uit te geven heeft de man amper, dus kan hij lekker toekijken hoe zijn spaarrekening groeit. Rutte heeft gezegd, dat als hij stopt in de politiek, hij weer het onderwijs in gaat. Iets wat hij lang heeft gedaan naast zijn baan in de politiek.