Geld & Carrière

Het riante salaris en vermogen van radio-dj en tv-presentatrice Marieke Elsinga

Marieke Elsinga

Afgelopen maandag liet radio-dj Marieke Elsinga weten dat ze het wat rustiger aan gaat doen om een burn-out te voorkomen. Haar collega Mattie Valk zal voorlopig dus de ochtendshows alleen moeten verzorgen. Ze kan het zich dus veroorloven om het een tijdje rustig aan te doen. Maar wat is het salaris en vermogen van Marieke Elsinga eigenlijk? Wij zochten het uit en delen de resultaten in dit artikel.

De carrière van Marieke Elsinga

Marieke Elsinga werd in 1986 geboren in Gouda. Na het vwo studeerde ze aan de Hogeschool in Utrecht, waar ze in 2008 de opleiding communicatiemanagement afrondde. Daarna werkte ze in Amsterdam een tijdje bij social media platform Hyves. Ze heeft ook in Dubai en Berlijn gewoond tijdens haar werkzaamheden voor Cityfilm. Maar haar doorbraak kwam toen ze in het najaar van 2012 bij Qmusic begon.

In 2013 won ze het Q-college, een wedstrijd voor aanstormende radio-dj’s. Vanaf dat moment kreeg Marieke haar eigen radioshows en won ze verschillende prijzen, waaronder de zilveren radioster voor beste vrouwelijke dj. Vanaf 2018 presenteert Marieke de ochtendshow Mattie en Marieke, wat elke ochtend van 06:00 tot 10:00 te horen is op Qmusic.
Ze was in 2015 ook op tv te zien bij o.a RTL Boulevard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Salaris Marieke Elsinga

Hoeveel Marieke Elsinga verdient bij Qmusic is nooit bekend gemaakt. We weten wel dat haar collega Mattie Valk ruim zes ton per jaar binnen weet te harken met zijn functie als radio-dj. Het zou ons niets verbazen als Marieke daar dicht bij in de buurt zit. Ook haar tv-optredens brengen geld in het laatje en krijgt ze inkomsten uit een huis in Amsterdam, dat ze kocht voor 1,2 miljoen en nu verhuurt voor 1800 euro per maand.

Vermogen Marieke Elsinga

De schattingen van haar totale vermogen lopen uiteen van 1,5 tot 4 miljoen euro. Dat is haar salaris, inclusief onroerend goed en andere bezittingen. Dat Marieke even haar rust pakt met haar partner Sander kan ze zich dus wel veroorloven. Ze vreest een burn-out, dus ze gaat de eerstkomende periode even lekker van het leven genieten. Zo te zien kan ze dat zich prima veroorloven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken