Het dikke salaris en vermogen van oud Ajacied Marc Overmars
Geld & Carrière

Het dikke salaris en vermogen van oud-Ajacied Marc Overmars

Marc Overmars heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Nadat hij, door zijn grensoverschrijdende gedrag, zijn taken bij Ajax neerlegde, wist hij na twee maanden aan te schuiven aan de tafel van Royal Antwerp FC als directeur voetbalzaken. Maar wat verdient Overmars eigenlijk? En wat is zijn vermogen? Wij zochten het voor jullie uit.

Carrière van Marc Overmars

Marc Overmars wist als voormalig topvoetballer verschillende prijzen voor de clubs waar hij onder contract stond binnen te schoppen. Toen hij voor Ajax voetbalde behaalde hij zijn grootste successen. 1995 was een gouden jaar voor Overmars. Hij veroverde in dat jaar de UEFA champions League, de wereldbeker voor clubteams (in dit geval Ajax) en de UEFA super cup.

Marc Overmars voetbalde ook bij FC Barcelona, Go Ahead Eagles, Arsenal en Willem II. Vanaf juli 2012 werd hij directeur voetbalzaken bij Ajax. Daar kwam in februari 2022 een einde aan toen bekend werd dat hij lange tijd grensoverschrijdende afbeeldingen stuurde naar vrouwelijke medewerksters van Ajax. Hij hoefde niet lang stil te zitten, want sinds maart is hij directeur voetbalzaken bij Royal Antwerp FC.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (@football_stories_of_the_world)

Salaris en vermogen Marc Overmars

In het artikel ‘Dit bizarre salaris gaat Marc Overmars verdienen bij Royal Antwerp FC’ hebben we het salaris wat hij bij de voetbalclub gaat verdienen al uitgelicht. Hij mag 1 miljoen bruto per jaar op zijn rekening bijschrijven. Het is niet bekend of er bonussen zijn opgenomen in het contract. Bij Ajax verdiende Overmars ‘slechts’ €400.000 per jaar. Hij gaat er financieel dus goed op vooruit.

Volgens Quote bedroeg het vermogen van Overmars in 2007 bijna 50 miljoen euro, in 2011 meldde het zakenblad dat hij nog 11 miljoen euro bezat. Toen hij in 2012 als directeur bij Ajax begon had hij een vermogen van 15 miljoen euro. Overmars bezit meerdere panden in en rondom de Veluwe, met name Epe, waar hij woont. Volgens bronnen heeft hij een Amsterdams grachtenpand van 914.000 euro inmiddels te koop gezet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Voetbalnieuws (@balletjebreed_)